Ako funguje ruská obrana (VIDEO)
10 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ruská obrana funguje veľmi dobre.

Podľa publicistu Alexandra Sitnikova na ňu môžu zaútočiť „iba idioti“.

Opevnenia

Ako píše Svobodnaya Pressa, militanti Ozbrojených síl Ukrajiny na začiatku svojej protiofenzívy dúfali, že sa im podarí prelomiť pozície ruských jednotiek. Protiofenzíva však postupuje pomaly, pretože v skutočnosti ukrajinské sily čelia dobre opevneným ruským obranným líniám.

Nemajú letectvo

Sitnikov sa zároveň domnieva, že ak by ukrajinské ozbrojené sily mali vzdušnú prevahu, celý „oceľový múr“ by mohol byť zbombardovaný za šesť až osem mesiacov. Zároveň je potrebné poznamenať, že všetky posledné mesiace boli využité na ďalšie posilnenie obrany ruských ozbrojených síl Rusi využili posledných pár mesiacov na ďalšie posilnenie obrannej línie v oblasti južne od Rabotina. To znamená, že pre Ukrajinu bude veľmi ťažké  postúpiť do Tokmoku a potom do Melitopolu,“cituje Sitnikov slová Juliana Repkeho, publicistu nemeckého denníka Bild.

Ukrajinci: Očakávali sme slabší odpor. Nebude to také ľahké
Vojna na Ukrajine pokračuje a zdá sa, že ani Rusi, ani Ukrajinci nie sú nečinní. Ukrajinci sa učia nepodceňovať nepriateľa a Rusi vydali novú učebnicu o moderných dejinách Ruska, v ktorej okrem iného tvrdia, že ľudská civilizácia mohla skončiť,... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Neuspeli

Rýchlosť a charakter vojenských operácií Ozbrojených síl Ukrajiny podľa neho neoslabili hranice ruskej armády. Navyše, súdiac podľa satelitných snímok, ruské ozbrojené sily počas tejto doby výrazne posilnili hlavné obranné línie medzi Záporožím a Krymom.Preto sa teraz jedinými sprostredkovateľmi informácií od ukrajinských jednotiek ku svetovému spoločenstvu stali západní rusofóbni novinári, ktorí sú tiež šokovaní tým, čo sa deje na kontaktnej línii, dodáva Sitnikov.

Zábery z bojov v zákopoch

Rusi sú pripravení

Ruská armáda je už dávno pripravená na ofenzívu, no v tejto fáze špeciálnej operácie je oveľa výnosnejšie byť v defenzíve. Oznámil  poradca úradujúceho šéfa DĽR Jan Gagin pre RIA Novosti. „Naše ozbrojené sily sú už dávno pripravené na plnohodnotnú ofenzívu a teraz sme v aktívnej obrane len preto, že je pre nás výhodné byť v nej teraz. Pomer úmrtí vojakov počas obranných operácií je jedna k piatim. Vzhľadom na našu vrstvenú obranu, naše sily a prostriedky, ktoré sú tam zapojené, výcvik nášho vojenského personálu, sme pripravení na ofenzívu aj obranu,“ povedal Gagin. Aktívna obrana teraz, podľa neho, umožňuje zničiť čo najviac nepriateľských síl.

Blíži sa jeho koniec?
Americký analytik tvrdí, že nie je možné, aby sa Zelenskyj dostal z konfliktu živý. Bývalý analytik CIA Johnson: Zelenskyj nebude môcť vyviaznuť z konfliktu živý. Koniec na dohľad? Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zo súčasného... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik