ZÚFALSTVO DEMOKRATOV POKRAČUJE! Šeliga predvolaný na políciu, Žilinka reaguje (VIDEO)
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

§ 363 Kaliňákovi? Žilinka a jeho námestníci každý deň potvrdzujú potrebu reformy generálnej prokuratúry, myslí si demokrat Juraj Šeliga. Jeho strana zvolala tlačovku a tá len dokázala zúfalstvo Demokratov. Žilinka nemohol nereagovať.

Vraj sovietsky model prokuratúry

"Ak by niekto povedal, že Žilinka je Ficov, Kaliňákov a Gašparov atómový kufrík, súhlasím s ním. Dnešok to opäť potvrdzuje. Ochrana našich ľudí začína pred voľbami. A toto je len ukážka toho, čo nás môže čakať po voľbách. Preto musí vzniknúť silná demokratická vláda bez SMERu a HLASu, ktorá bude schopná reformovať prokuratúru a nerozháda sa po prvej koaličnej rade," hovorí Šeliga vo videu.

"V strane Demokrati máme reformu prokuratúry pripravenú. 363 zrušiť, sovietsky model prokuratúry zrušiť. Musíme posilniť zodpovednosť prokurátorov a otvoriť prokuratúru verejnej kontrole. V skratke - stačilo “Žilinkovania”," konštatuje.

Zároveň sa Šeliga pochválil predvolaním na políciu. "Prišlo poštou. Bizár a trápny pokus o zastrašenie."

Tlačová konferencia len dokázala zúfalstvo Demokratov

Hneď nato Demokrati zvolali tlačovú konferenciu, ktorú nazvali “Trestné stíhanie za názor?” Šeliga na nej hral hlavnú úlohu. Snažil sa obhajovať výrokmi Európskeho súdu pre ľudské práva, ktorý vo viacerých rozsudkoch rozhodol, že politici musia zniesť vyššiu mieru kritiky, než bežní občania.

Právnik Šeliga však akosi pozabudol, že Žilinka (na rozdiel od Lipšica) nie je politik. Naopak, Žilinka sa všemožne snaží od politiky dištancovať a ohradzuje sa voči akémukoľvek pokusu zatiahnuť do politiky jeho osobu alebo úrad. Žilinka je najvyšší predstaviteľ autokratického orgánu štátnej moci a obhajovať urážku jeho osoby tvrdením, že politici musia zniesť viac, je známkou neznalosti veci, alebo jednoducho alibizmom.

AKTUALIZOVANÉ Kaliňákovi ZRUŠILI OBVINENIE z korupcie
Exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi zrušili obvinenie v kauze doplácania platu exprezidentovi finančnej správy Imreczemu, informuje portál RTVS. Exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi zrušili obvinenie pre podplácanie v korupčnom prípade... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Tlačová konferencia len dokázala zúfalstvo Demokratov. Trestné stíhanie za názor? Na tlačovej konferencii zaznelo varovanie, že Šeliga má vraj byť stíhaný za kritiku generálneho prokurátora. Kde boli všetci z dnešných Demokratov, keď vláda zavrela weby? Zhodou okolností to boli weby, ktoré boli extrémne kritické k vládnej koalícii, nie weby proruské. Doteraz im neboli ani oznámené dôvody, prečo sa to stalo. Pán Šeliga mal vtedy k dispozícii všetky možné spôsoby, ako sa zastať tých, ktorí sú síce nie stíhaní, ale rozhodujúcim spôsobom trestaní, za kritiku.

Žilinka nemohol nereagovať - K DNEŠNÝM ÚTOKOM NA PROKURATÚRU SR

Na sociálnej sieti objavila aj reakcia generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Z odborného poučenia, ktoré je asi skôr adresované Šeligovi a jeho priaznivcom, stojí za zmienku, že súčasne platný zákon o prokuratúre prešiel odborným posúdením napríklad aj Rady Európy.

Je tu niekoľko viet z reakcie, ktoré by si Šeliga iste prečítať mal: “Prokuratúra SR sa dnes opäť stala predmetom útokov a označenia pojmom „sovietsky model prokuratúry“. Považujem to nielen za zavádzajúce a účelové, ale aj svedčiace o odbornej nekompetentnosti a neznalosti vývoja ústavnej a zákonnej úpravy postavenia slovenskej prokuratúry.” Šeliga bude Žilinkovi čosi dlžný za súkromný skrátený postgraduál. “Sústavné podsúvanie obrazu prokuratúry SR ako „prokuratúry sovietskeho typu“ nielen že nezodpovedá realite, ale je aj nezodpovedné a škodlivé, pretože je súčasťou spochybňovania prokuratúry Slovenskej republiky, ako orgánu ochrany práva. Zvlášť, ak zaznieva z úst ústavných činiteľov.”

FOTO TASR - Martin Baumann | Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka

Žilinka sa ohradzuje aj proti obvineniu zo zastrašovania: “Prokuratúra SR bola taktiež obvinená z “trápneho pokusu o zastrašovanie a snahy zapchať ústa poslancovi Národnej rady SR J. Šeligovi za jeho kritiku generálneho prokurátora,” v súvislosti s jeho predvolaním políciou na vypočutie vo veci trestného oznámenia pre trestný čin ohovárania. Podľa poslanca Národnej rady SR takéto trestné oznámenia “majú ísť rovno do koša.” Na poslanca Národnej rady SR a ani na iného občana som nikdy nepodal trestné oznámenie pre vyslovenie názoru či kritiky mojej osoby. Ako generálny prokurátor nemám žiadnu možnosť ovplyvniť prípadné podanie trestného oznámenia zo strany občanov (ako sa stalo v prezentovanom prípade) a to v akejkoľvek veci.”

Na konci reakcie Žilinka Šeligu pomerne presne opísal i odhadol:  “Spôsob a obsah komunikácie, uhladená arogancia, absencia elementárneho rešpektu, urážanie, nekvalifikované útoky, prezentovanie domnienok za fakty, snaha za každú cenu upútať pozornosť a hľadať témy bez ohľadu na korektnosť a vecnosť, sú v prvom rade vizitkou komunikujúceho. A tak, ako nie sú fér voči verejnosti, nie sú hodné ani mojej reakcie podávaním trestného oznámenia.”

DILETANTI! Ďalšia rana "BOJU PROTI MAFII" alebo ZLE PREMYSLENÁ POLITICKÁ POMSTA
Ďalšia rana "boju proti mafii" - zrušili obvinenie Robert Kaliňáka. Na sociálnej sieti na to skonštatoval exminister školstva Juraj Draxler. Treba pripomenúť, že za zrušením nie je generálny prokurátor! Slovákom tak zostáva hlavne pachuť... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik