POZOR! Mimoriadnu situáciu pre povodne vyhlásili v 35 obciach
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v súvislosti povodňovou aktivitou počas víkendu v 35 obciach. Z toho v 15 obciach naďalej pretrváva tretí stupeň povodňovej aktivity. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Obce, ktoré vyhlásili mimoriadnu situáciu v súvislosti so stupňami povodňovej aktivity, boli najmä v okrese Rožňava (vyhlásených 13 stupňov povodňovej aktivity) a Revúca (vyhlásených osem stupňov povodňovej aktivity) zasiahnuté výdatnými prívalovými dažďami, ktoré spôsobili rozvodnenie vodných tokov a zaplavenie voľných priestranstiev, miestnych komunikácií, pivníc, prízemí obydlí a iných budov," priblížil rezort.

Spolu so stále platnými vyhlásenými stupňami povodňovej aktivity je na území Slovenskej republiky evidovaných 72 druhých stupňov povodňovej aktivity a 16 tretích stupňov povodňovej aktivity.

V súčasnosti sa podľa rezortu situácia stabilizuje, pokračujú záchranné a zabezpečovacie práce a postupné odvolávanie stupňov povodňovej aktivity. Naďalej platí hydrologická výstraha druhého stupňa Slovenského hydrometeorologického ústavu pre okresy Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava.

"V prípade silných dažďov a zatopených cestných komunikácií platí pravidlo ich nevyužívania, ak to nie je nevyhnutné a ak neviete odhadnúť hĺbku vody, a to z dôvodu rizika straty kontroly nad vozidlom," dodalo ministerstvo.

BORIS, BANKY NIE SÚ CHARITA! Sú to paraziti, ktorí si urobili zo Slovenska ELDORÁDO
Skôr sa na súčasnú situáciu hodí priľahlá nálepka „banksteri“, hodnotí situáciu okolo AKTU SOLIDARITY novinár a predseda Odborného tímu pre kultúru a médiá v hnutí Republika Rafael Rafaj. Predseda parlamentu Boris Kollár totiž chce na budúci týždeň... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik