NAJVÄČŠIA NOVINÁRSKA AFÉRA OD KAUZY SKUPINKA! A mainstream mlčí...
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Škandál, v rámci ktorého investigatívny publicista Martin Daňo odhalil spoločný pobyt redaktorky Denníka N Moniky Tódovej a sudkyne Špeciálneho trestného súdu Pamely Záleskej na hotelovej izbe v Tatrách, je najväčšou novinárskou aférou od čias kauzy „Skupinka“ (do ktorej bol, mimochodom, tiež zapletený súčasný redaktor Denníka N Martin Šimečka - otec lídra Progresívneho Slovenska!). Historik a politický analytik Eduard Chmelár reaguje na megaškandál, ktorý sa v nedeľu prevalil Slovenskom.

Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom znení.

Ide o trestný čin!

Mlčanie médií hlavného prúdu dôsledky tejto aféry iba zhoršuje. Hádam každý príčetný človek chápe, že tu nejde o súkromný život dvoch žien. Táto kauza je oveľa vážnejšia ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Pripomínam, že keď Súdna rada v marci tohto roka prerokovávala sťažnosť na sudkyňu Pamelu Záleskú, tá sa doslova vyhýbala odpovedi na otázku, aký je jej vzťah k novinárke Tódovej. Sudkyňa Záleská, ktorá čelí neustálym obvineniam zo zaujatosti, otázku neustále bagatelizovala a zosmiešňovala, hoci jej podstata bola vážna a obsahovala podozrenie, že z trestného spisu unikali na dennej báze informácie, ktoré okamžite zverejňoval Denník N. Pripomínam, že ide o trestný čin.

TOTO JE BOMBA! Zatrasie to celým Slovenskom (VIDEO)
Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Posledné zvyšky novinárskej dôveryhodnosti v troskách

Ja sa však nebudem zaoberať trestnoprávnou rovinou aféry – tú nech preverí prokurátor. Apelujem však na novinársku komunitu s už aj tak zlou povesťou, že ak nechcú zničiť posledné zvyšky svojej dôveryhodnosti, mali by sa okamžite dištancovať od takýchto neetických a protiprávnych manierov svojej kolegyne.

Teraz nie je vhodný čas na falošnú stavovskú solidaritu, nie je vhodný čas na mlčanie, zľahčovanie alebo zatĺkanie problému. Seriózni novinári a seriózne médiá v tomto prípade nemajú inú možnosť, ako dištancovať sa od celej záležitosti a očistiť svoje meno.

Takéto úzke prepojenia novinárky a sudkyne sú pre dôveryhodnú žurnalistiku neprípustné. A na serióznosti médiám nepridáva ani to, že mainstream o tomto škandále mlčí a informácie prináša alternatíva. Je to zároveň ďalší dôkaz, prečo treba k prebiehajúcim súdnym sporom, ktoré sú čoraz jasnejšie spolitizované, pristupovať s maximálnou opatrnosťou a zdržať sa unáhlených verdiktov o vine či nevine.

Foto: FB/Eduard Chmelár

Hodinová výpoveď pre Tódovú

Právny štát nevybudujeme protiprávnymi prostriedkami. Spravodlivosť nedosiahneme nespravodlivými praktikami. Zákonnosť nepresadíme nezákonnými opatreniami. Ak musel novinár Peter Tóth po odhalení, že bol agentom a dokonca námestníkom riaditeľa SIS odísť z redakcie denníka Sme, redaktorka Monika Tódová by mala za porušenie pravidiel novinárskej etiky a možno aj zákona dostať hodinovú výpoveď.

Inak sa všeobecná nedôvera v spoločnosti bude iba prehlbovať.

MEGAŠKANDÁL! Na rade je Žilinka: Uprace túto justičnú a novinársku MAFIU?
Slovenskom otriasa poriadny megaškandál! ČO ROBILA NOVINÁRKA TÓDOVÁ SO SUDKYŇOU ZÁLESKOU V JEDNEJ IZBE V TATRÁCH? Túto otázku kladie podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. Mimoriadne závažné odhalenie páru – tendenčnej novinárky... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik