Českom sa prehnalo TORNÁDO!
07 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

V Česku zosadlo tornádo. V krátkom čase tak ide o ďalší potvrdený prípad.

Búrky zasiahli aj našich západných susedov. V Česku priniesli aj nebezpečný jav.

„Tornádo sa pre niekoľkými desiatkami minút zrejme prehnalo v okolí Zvěřínku na Nymbursku,“ informovala v nedeľu (6. augusta) večer nezisková organizácia Czech Thunderstorm Research Association. Tornádo malo zosadnúť krátko po 20.00 hodine.

Zanechalo škody

Už po niekoľkých minútach bolo skutočne potvrdené, že išlo o tornádo, ktoré síce bolo slabšie, no spôsobilo škody. Svedkovia hlásili poničené strechy domov.

Koncom júla zosadlo slabšie tornádo aj severozápadne od Pardubíc. „Posledný júlový víkend priniesol k našim susedom hneď niekoľko podozrivých udalostí. Tornádo tak preverujú aj neďaleko Liberca či mesta Trutnov,“ informuje portál iMeteo.sk.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik