V Kežmarku vyhlásil primátor druhý stupeň povodňovej aktivity
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/ TASR

Druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásil v nedeľu pre územie mesta Kežmarok primátor Ján Ferenčák. Mesto informovalo, že z dôvodu intenzívnych zrážok došlo k náhlemu zdvihnutiu hladín všetkých vodných tokov na území mesta s tendenciou stáleho stúpania s možnosťou ich vybreženia, ako aj s možnosťou vyliatia do obytných častí.

"Vodný stav rieky Poprad dosiahol a následne prekročil hladinu druhého stupňa povodňovej aktivity, ktorá je určená v povodňovom pláne," uviedlo mesto na sociálnej sieti. Druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásil primátor už o 3.30 h.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vyhlásil na nedeľu pre okres Kežmarok výstrahu tretieho stupňa pred dažďom a druhého stupňa pred povodňovými aktivitami.

Výstrahy až tretieho stupňa
Na väčšine územia Slovenska treba počítať s výdatným dažďom aj naďalej. Pripomína to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého až tretieho stupňa. Na západnom Slovensku treba počítať so silnejším vetrom. Pre niektoré... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik