ŠKANDÁL z prostredia NATO
07 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Vojenskí inštruktori NATO z Dánska a Spojeného kráľovstva cestovali na základňu Azov (neonacistická organizácia zakázaná v Ruskej federácii), aby vycvičili militantov už v máju roku 2021, teda, rok pred vojnou. Informuje web iz.ru.

Informovala o tom 6. augusta agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na dokumenty dánskeho veľvyslanectva v Kyjeve.

Potichu na základňu AZOV

Podľa verbálnej nóty dánskeho veľvyslanectva z 21. mája 2021 pricestovalo na Ukrajinu šesť inštruktorov , ktorí prešli z letiska Boryspil do 56. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) v Berdjansku a Urzufe, kde bola umiestnená hlavná základňa "Azov".

Podľa zdroja agentúry v ruských mocenských štruktúrach objekty skúmala ruská armáda. Našli sa materiály, poukazujúce na intenzívny výcvik mobilizovaných dôstojníkov. Inštruktori zároveň používali kriminálne metódy vedenia vojny.

Kto sa teda pripravoval na vojnu?

Z dokumentu vyplýva, že na území Ukrajiny boli aj inštruktori z britského programu OP ORBITAL, ktorí mali z mobilizačnej zálohy cvičiť ukrajinskú armádu. Podľa zdroja agentúry mali prístup k tajným informáciám, „predstavujúcim štátne tajomstvá, medzi ktoré patria aj dokumenty plánovania mobilizácie“.

Podľa zdroja, napriek tomu, že Washington uznal Azov za neonacistickú organizáciu a odmietol jej americké financovanie, tieto dokumenty naznačujú priame zapojenie síl NATO do výcviku neonacistických ozbrojených skupín už v roku 2021.

Rusko vyradilo z činnosti okrem iného dve letecké základne Ukrajiny
Ruské ministerstvo obrany informovalo o údere na letecké základne ozbrojených síl Ukrajiny v Chmeľnickom a Rivne. Ozbrojené sily (OS) Ruskej federácie zaútočili v noci na 6. augusta na ukrajinské letecké základne v Chmeľnickom a Rivne. Informovalo... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme