Rusko vyradilo z činnosti okrem iného dve letecké základne Ukrajiny
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ruské ministerstvo obrany informovalo o údere na letecké základne ozbrojených síl Ukrajiny v Chmeľnickom a Rivne.

Ozbrojené sily (OS) Ruskej federácie zaútočili v noci na 6. augusta na ukrajinské letecké základne v Chmeľnickom a Rivne. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruskej federácie.

„Ozbrojené sily Ruskej federácie dnes v noci spustili skupinový útok s ďalekonosnými presne navádzanými vzdušnými a námornými strelami proti leteckým základniam Ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach osád Starokonstantinov, Chmelnický kraj a Dubno, taktiež Región Rivno,“ uviedol na brífingu oficiálny predstaviteľ vojenského rezortu generálporučík Igor Konašenkov.

Spresnil, že účel úderu bol dosiahnutý, boli zasiahnuté všetky "určené predmety"

Konašenkov tiež uviedol, že ruskí strelci porazili "nahromadenie živej sily a techniky" Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) v oblastiach Novomlynsk, Sinkovka, Timovka a Tabaevka v Charkovskej oblasti a Artemovsk (ukrajinský názov pre Bachmut) v Luhanskej ľudovej republike ( LPR).

Straty nepriateľa podľa neho dosiahli 50 ukrajinských vojakov. Militanti prišli aj o tri bojové obrnené vozidlá, tri vozidlá, dve samohybné húfnice M109 Paladin, samohybnú delostreleckú montáž Krab (SAU) a dve húfnice Msta-B.
V ten istý deň vedúci tlačového strediska skupiny Yug Vadim Astafiev povedal, že frontové bombardéry Su-34 s riadenými bombami zničili miesta rozmiestnenia dvoch brigád Ozbrojených síl Ukrajiny pri obci r. Serebrjanka.

Ešte skôr zahájili posádky Su-25SM Centrálneho vojenského okruhu (TsVO) raketový útok na posádky mínometov Ozbrojených síl Ukrajiny v Krasnolimanskom smere.

Vnukovo úspešne "prikryl" "koberec"
Kyjev opäť provokuje. Smerom na Moskvu vyslal útočný dron. Neúspešne. Informuje eadaily.com. Na letisku Vnukovo bol aktivovaný plán "Koberec". Odlety i prílety meškali V rámci plánu "koberec boli prijaté bezpečnostné opatrenia na príletových... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme