Kyjev dráždi tigra
07 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajinská armáda podľa ruských úradov zasiahla raketami Čongarský most, ktorý spája Chersonskú oblasť s Ruskom anektovaným polostrovom Krym. V nedeľu o tom informovala ruská tlačová agentúra Ria Novosti. Ide o jeden z kľúčových prístupov na ostrov. Informuje web novinky.cz.

Ukrajinci Čongarský most ostreľovali už v júni a minulý týždeň. Jednu z mála spojníc pevninskej Ukrajiny a Rusmi anektovaného polostrova Krym sa im podarilo poškodiť.

Ide o dva mosty

V oblasti sú dva mosty, jeden železničný, druhý cestný. Nie je jasné, ktorý z mostov teraz Ukrajinci trafili.

Ten železničný bol ostreľovaný minulý týždeň. Satelitné zábery potvrdili, že utrpel také veľké škody, že cez neho nemohli jazdiť vlaky. Vyradená tak bola jedna z dvoch železničných tratí na okupovaný Krym.

Význam zásahu zdôraznil ukrajinský predstaviteľ pôsobiaci vo vedení Chersonskej oblasti Jurij Sobolevskyj: „Poškodenie Čongarského mosta má veľký význam. Je to rana pre vojenskú logistiku Rusov. Ešte dôležitejší je psychologický vplyv na nich.“

Panika na Ukrajine
Zelenského vysokopostavený generál sa preriekol: "Rusi sa dostanú do Kyjeva za 12 hodín!" Panika na Ukrajine, generál Sergej Krivonos totiž ohlásil najhorší možný scenár! Informuje srbský web informer.rs. Ukrajinské úrady podceňujú silu ruskej... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme