Fico OSTRO Kollárovi: Kto zrušil bankový odvod? SME RODINA!
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

SMER – SSD SI DOBRE PAMÄTÁ, KTO HLASOVAL ZA ZRUŠENIE AKTU SOLIDARITY – BANKOVÉHO ODVODU, píše Robert Fico na sociálnej sieti. Reaguje tak na to, že predseda parlamentu Boris Kollár chce na budúci týždeň zvolať rokovanie predstaviteľov politických strán a Slovenskej bankovej asociácie. Od bánk očakáva vzhľadom na obrovské zisky AKT SOLIDARITY s ľuďmi a ich hypotékami...

"Zaujal ma výrok predsedu Sme rodina B. Kollára, že vzhľadom na vysoké zisky bánk očakáva od nich akt solidarity a že chce s nimi stretnutie. V poriadku. Už niekoľko mesiacov búšime do bánk a varujeme pred vážnymi dopadmi refixácie úrokov v prípade viac ako 400 000 hypoték, ku ktorej dôjde v priebehu tohto a nasledujúcich dvoch rokov. A upozorňujeme na extrémnu ziskovosť bánk," píše líder Smeru.

Nemali by sme ale mať krátku pamäť

Dňa 24. novembra 2020 vládna koalícia zrušila mimoriadny bankový odvod, ktorý Smer úspešne zaviedol v roku 2012. Vláda Igora Matoviča dala takto darček bohatým bankám, ktoré zrušením bankového odvodu ušetrili na výdavkoch stovky miliónov Eur, pripomína Fico.

"CELÝ POSLANECKÝ KLUB SME RODINA HLASOVAL ZA ZRUŠENIE BANKOVÉHO ODVODU. CELÝ POSLANECKÝ KLUB SMERU – SSD HLASOVAL PROTI," upozorňuje bývalý premiér.

"30. novembra 2021, teda o rok, sa v NR SR hlasovalo o návrhu zákona z dielne SMERU – SSD, aby mimoriadny bankový odvod bol opätovne zavedený. CELÝ KLUB SMERU – SSD HLASOVAL ZA, CELÝ KLUB SME RODINA NÁŠ NÁVRH ODMIETOL. A dnes, 7 týždňov pred voľbami, predseda Sme rodina volá po akte solidarity," diví sa Fico.

Boris Kollár, zdroj: FB/BR

Smer podľa Fica na stretnutie s bankami určite príde, ak bude pozvaný, ale ako opozičná strana majú povinnosť upozorňovať na správanie, a teda aj dôveryhodnosť konania strán rozpadnutej vládnej koalície.

TOTO JE BOMBA! Zatrasie to celým Slovenskom (VIDEO)
Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik