DILETANTI! Ďalšia rana "BOJU PROTI MAFII" alebo ZLE PREMYSLENÁ POLITICKÁ POMSTA
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Ďalšia rana "boju proti mafii" - zrušili obvinenie Robert Kaliňáka. Na sociálnej sieti na to skonštatoval exminister školstva Juraj Draxler. Treba pripomenúť, že za zrušením nie je generálny prokurátor! Slovákom tak zostáva hlavne pachuť diletantstva.

"Prokuratúra nebola presvedčená, že na obvinenie stačí výpoveď "kajúcnika" Františka Imreczeho. A mala aj ďalšie námietky. Za zrušením nie je generálny prokurátor (to treba pri týchto prípadoch pripomínať), rozhodol námestník prokuratúry,"  upozorňuje Draxler.

Okázalé zatýkanie

"Pritom napríklad Kaliňáka v rámci vyšetrovacích manévrov pred časom prišli na desiatich policajných autách zadržať počas toho, ako bol na rybačke s manželkou a synmi. Síce na chvíľu, ale zato okázalo," spomína politik.

Robert Kaliňák, foto: TASR

"Pri postupných rušeniach obvinení potom celkom jasne z toho všetkého vo veľkej časti obyvateľstva ostáva pachuť. Pachuť zle premyslenej politickej pomsty, lacného nadbiehania sentimentu, že treba niekoho posadiť za mreže, jedno akým spôsobom. A hlavne pachuť diletantstva," myslí si Draxler.

Obvinenie zrušili

Exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi zrušili obvinenie pre podplácanie v korupčnom prípade, týkajúcom sa Finančnej správy SR. Námestník generálneho prokurátora Jozef Sedlák vyhovel jeho návrhu pre zistenia porušenia zákona v jeho neprospech. Návrhu ďalšieho obvineného Jozefa B. nevyhovel. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"Boli zistené závažné pochybenia, ktoré nebolo možné napraviť iným spôsobom, a ktoré odôvodňovali zrušenie napadnutého právoplatného rozhodnutia v prípravnom konaní v časti, týkajúcej sa obvineného JUDr. R. K," uviedla hovorkyňa. Z uznesenia o vznesení obvinenia nevyplývajú podľa jej slov žiadne skutočnosti, ktoré by vyjadrovali konanie obvineného ako organizátora korupcie. Vyšetrovateľka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ma vo veci znova rozhodnúť.

V odôvodnení majú chýbať skutkové aj právne úvahy, na základe ktorých sa trestnoprávne posudzovalo konanie obvineného. "Nebol zistený ani nevyhnutný príčinný vzťah medzi konaním údajného organizátora a trestným činom hlavného páchateľa, keďže nebolo preukázané, že by sa obvinený JUDr. R. K. akýmkoľvek spôsobom podieľal na zosnovaní alebo riadení konania obvineného Ing. J. B. (tiež svedka Ing. F. I.), ktoré napĺňa znak ´obstarávania veci všeobecného záujmu´, uvedený v skutkovej podstate trestného činu podplácania," zhrnula hovorkyňa. Uznesenie bolo podľa GP nepreskúmateľné a došlo k porušeniu práva na obhajobu.

AKTUALIZOVANÉ Kaliňákovi ZRUŠILI OBVINENIE z korupcie
Exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi zrušili obvinenie v kauze doplácania platu exprezidentovi finančnej správy Imreczemu, informuje portál RTVS. Exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi zrušili obvinenie pre podplácanie v korupčnom prípade... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik