Fico sa prihovára: Pani Čaputová, pán Ódor v demisii!
05 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Pani Čaputová, pán Ódor v demisii! Matica slovenská nie je na Slovensku vyrobený kus železa na šrób, pripomína líder Smeru Robert Fico. A s opovrhnutím sleduje, ako 160. výročie vzniku Matice slovenskej odignorovali dvaja najvyšší ústavní činitelia.

"Matica slovenská je národná ustanovizeň, naša perla bojujúca za zachovanie slovenskej identity v literatúre, histórii, kultúre, či v archivárstve. Ako opozičný politik som veľmi opatrný pri objímaní Matice slovenskej, hoci si to zaslúži a potrebuje. Nechcem, aby Matica v časoch pre ňu ťažkých, musela ešte odbíjať aj útoky duchovných bezdomovcov, že si ju privlastňujú politické strany," konštatuje expremiér na sociálnej sieti.

Neospravedlňuje ich ani skutočnosť, že boli nominovaní Sorosom

Sleduje však s veľkou nevôľou a opovrhnutím, ako 160. výročie vzniku Matice slovenskej odignorovali dvaja najvyšší ústavní činitelia. "Očakával som, že včera, dnes alebo zajtra budú sedieť v prvom rade na oslavách a že sa Slovenkám a Slovákom prihovoria kusom peknej reči, že Matici a jej členom poďakujú za celé Slovensko," upozorňuje na odignorovanie sviatku Matice Slovenskej Čaputovou a Ódorom Fico.

A pýta sa: "Ako máme budovať štátnosť, keď sa prezidentka a ňou vybraný premiér takto správajú?" 

Podľa lídra opozície ich vôbec neospravedlňuje skutočnosť, že boli nominovaní Sorosom. Mohli by mať aspoň takt ku krajine, v ktorej síce žijú, ale ktorej nerozumejú.

NO ZBOHOM! Výsledky Čaputovej vlády iba za tento týždeň
Tomáš Taraba na sociálnej sieti bilancoval. Ohodnotil len posledný týždeň práce a snaženia vlády poverenej prezidentkou Zuzanou Čaputovou. A nič lichotivé to veru nie je. 1. Čaputovej minister pôdohospodárstva Bíreš súhlasil v Bruseli v rozpore so... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

"Milá Matica slovenská! Želám Tebe aj Tvojim členom a silným podporovateľom, aby si v týchto dňoch nadviazala na nádhernú atmosféru z roku 1863, keď 5 tisíc národovcov pri príležitosti 1000-eho výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda podporilo Tvoj vznik. Ďakujem Ti za všetko, čo pre Slovensko robíš. A ďalších sto liat, sto liat, milá Matica!," uzavrel Fico.

To nie je normálne

Na zaujímavý fakt upozornil aj europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík. "Sorošova protislovenská nadácia dostane od vlády za rok viac peňazí ako Matica slovenská za 15 rokov dokopy. Nie, to nie je normálne."

A priložil aj video.

Čaputová zatiaľ na bicykli

"Časť dovolenky opäť na dvoch kolesách. Mám za sebou krásne výlety do Malých Karpát, k rieke Morava, alebo do blízkeho Rakúska. Napríklad z Devínskej Novej Vsi cez most k našim západným susedom a naspäť kompou z dedinky Angern. Pekná trasa, odporúčam," napísala v sobotu prezidentka na sociálnej sieti.

Zuzana Čaputová, Juraj Rizman, foto: FB/ZČ

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

KONEČNE ho to TRKLO!
Ódor avizuje trestné oznámenie! Zmluva o mýte so SkyTollom bola extrémne predražená, uviedol Čaputovej premiér Ľudovít Ódor v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Náklady na mýtny systém chce znížiť od budúceho roku. Pritom pôvodne sa mala... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik