Dusno, teplo, samé výstrahy!
05 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Predpoveď počasia na sobotu 5. 8. 2023 

Má byť oblačno až zamračené, vo východnej polovici aj prechodne zmenšená oblačnosť.

Na celom území dážď alebo prehánky. Lokálne búrky, aj intenzívne. Ojedinele výdatné zrážky. Ojedinele tiež hmla.

Dusno a teplo.

Denná teplota 26 až 32, na krajnom západe 20 až 26 st.

Výstrahy!

Na celom území Slovenska treba v najbližších dňoch počítať s výdatnejším dažďom. Na väčšine územia sa môžu zároveň vyskytnúť aj búrky. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa pred dažďom platia pre celý Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský kraj, pre viaceré okresy Košického a Nitrianskeho kraja a okres Poprad. Vyskytnúť sa tam môže intenzívny dážď s úhrnom zrážok 80 až 130 milimetrov. "Časť úhrnu spadne pri prudkých lejakoch z prehánok a búrok s intenzitou 20 až 50 milimetrov za 30 minút," poznamenáva SHMÚ.

Pre zvyšné okresy sú vyhlásené výstrahy prvého stupňa pred dažďom. Meteorológovia tam ojedinele očakávajú dážď s úhrnom zrážok 50 až 80 milimetrov. Časť môže spadnúť pri prudkých lejakoch z prehánok a búrok s intenzitou viac ako 20 milimetrov za 30 minút.

Výstrahy platia predbežne od piatka od 20.00 h do pondelka (7. 8.).

Meniny majú dnes 

Hortenzie, želáme vám krásne prežité chvíle!

Matica má 160
Inscenovaným valným zhromaždením Matice slovenskej (MS) z roku 1863 sa v piatok v Martine začal vstupný program osláv 160. výročia jej založenia. Podľa predsedu MS Mariána Gešpera divadelná dramatizácia v Parku sv. Cyrila a Metoda podrobne popísala... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik