Štubniak o revúcej myši, čo si kope hrob
06 | 08 | 2023 I Eka Balašková

V ostatnom čase sa stupňuje nevraživosť voči športovcom a umelcom, ktorí reprezentujú Ruskú federáciu, prípadne majú ruské korene. Juraj Štubniak hovorí o prípade opernej divy Anny Netrebko, na ktorom ilustruje nezmyselnosť podobného konania.

Štubniak upozorňuje na zatrhnuté vystúpenie Anny Netrebko v Prahe. Je totiž Ruska a to sa po začatí špeciálnej vojenskej operácie (ŠVO) ani v kultúre neodpúšťa. Štubniak pritom o našich dvoch národoch hovorí, že sme pápežskejší, ako pápež, čo potvrdzuje aj nedávny prípad ruskej športovkyne a prístup Dominika Haška.

Napariť pokutu!

16. októbra v tomto roku mala prvoligová operná speváčka Anna Netrebko vystúpiť v pražskom Obecnom dome. Netrebko je Ruska s rakúskym občianstvom.

„Odvážna a nekompromisná česká verchuška jej zatrhla vystúpenie v Obecnom dome z dôvodu jej pôvodu a to napriek tomu, že sa speváčka verejne vyjadrila odmietavo k ŠVO,“ konštatuje Štubniak s tým, že iniciátori by mali zaplatiť zmluvnú pokutu.

„Aký dopad na priebeh ŠVO a pomery v Rusku tento počin bude mať, spravodajské služby neuvádzajú,“ dodáva videoglosátor Štubniak.

FB/Anna Netrebko | Anna Netrebko

Skoro ako v socializme

Operná diva koncertuje po celom civilizovanom svete od Buenos Aires, cez Vaduz po Salzburg.

„Môj pocit, že malý fľak v strede Európy (ktorý sa neskôr rozpadol na dva) bol vždy pápežskejší od pápeža, či už dnes, za pomyselnej demokracie, alebo za kvitnúceho socializmu. Myš, ktorá revala, reve ďalej a netuší, že si sama kope hrob,“  uzatvára Štubniak.

Dominátor, toto ti nevadilo? (VIDEO)
Jaromír Šmátrala je predsedom dozornej rady SZĽH už sedem rokov. V predčasných voľbách kandiduje do parlamentu za hnutie Republika. Nedávno ho pobúrilo jednanie bývalého českého reprezentanta, legendárneho Dominika Haška. Ten dlhodobo brojí proti... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Kto sa tu pomiatol?

Pred časom sa na twitterovom účte hokejistu Jakuba Koreisa na adresu slovenských hokejistov, ktorí odmietli ukončiť svoje pôsobenie v ruských kluboch objavilo konštatovanie, že sa zrejme pomiatli.

„Nezvádzajte to na hráča či agentov. Za toto je zodpovedná slovenská (prípadne naša) vláda. Je smutné, že doposiaľ nevypracovala zákon, ktorý by týmto spôsobom (prácu v Rusku) zakazoval podporovať vojnu,“ napísal v reakcii Dominik Hašek, ktorý by neváhal pôsobenie slovenských, prípadne českých hokejistov trestať „odňatím slobody na X rokov“.

„Zrejme si neuvedomujete, že každý takýto počin je obrovskou reklamou na útočnú vojnu,“   dodal Hašek, ktorý sám ukončil športovú kariéru práve v Rusku, na Twitteri.

FB/Dominik Hašek

Užitočný (nenadávajme mu)

„27. júla 2023 v podvečerných hodinách vykonali príslušníci Inšpektorátu cudzineckej polície na Medzinárodnom letisku Václava Havla pobytovú kontrolu osoby ruskej štátnej príslušnosti, počas ktorej boli zistené dôvody ukončenia jej prechodného pobytu na území. Osobe bol udelený výjazdný príkaz a stanovená lehota na opustenie Českej republiky,“  informovali organizátori pražského turnaja WTA 250, na ktorý boli prihlásené aj ruské a bieloruské hráčky. Tie nakoniec nenastúpili, za čo sa výrazne zasadzoval aj Hašek.

Mazurek „Aktualitám v kancelárií vybuchlo sójové latté"
Predseda hnutia Republika Milan Mazurek o šéfredaktorovi portálu Aktuality nemá príliš vysokú mienku, čo dáva jasne na vedomie pri mnohých svojich výstupoch na sociálnych sieťach. Tentokrát ho však rozosmial práve tento portál – doslova potešil ho... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik