České motory v ruských dronoch
05 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajinský vojak zdieľal fotografie ruského bezpilotného lietadla Lancet, zostreleného neďaleko Bachmutu, ktorý má na motore zrejme nápis „Vyrobené v Českej republike“. Informoval ukrajinský web kyiindependent.com.

Informáciu zverejnil na Twitteri ukrajinský vojak, ktorý si hovorí Váš priateľ Stus a hovorí o sebe, že slúži u 93. mechanizovanej brigády.

Aká to "sranda" zrazu

Označenie českej firmy Model Motors našiel po odstránení vrstvy lepiacej pásky. Bez tohto motora by dron „jednoducho nelietal, a preto táto spoločnosť nesie veľkú vinu za našich zabitých ľudí,“ napísal.

Podľa webovej stránky Model Motors sa spoločnosť zameriava na „vývoj a výrobu vysoko kvalitných motorov AXI a príslušenstva pre lietajúce modely“, ako aj na „niektoré priemyselné aplikácie“.

Lavrov - Západ ignoruje neonacistickú hrozbu z Kyjeva
"Téma neonacistickej hrozby z Ukrajiny sa pri šírení mierových iniciatív ignoruje", povedal podľa International Affairs 4. augusta ruský minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov. „Potreba zastaviť tieto neonacistické hrozby je... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme