Amerika má demokraciu v PAŽI
05 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Ďalšie peniaze na Ukrajinu už posielať nechceme! Takto jednoznačne sa vyjadrili v prieskume občania Spojených štátov. Ale bude to mať nejaký dopad? Nie. To hovorí exminister školstva Juraj Draxler.

Názor Juraja Draxlera prinášame v plnom znení.

Podľa najnovšieho prieskumu pre stanicu CNN 55 percent opýtaných Američanov je proti tomu, aby USA posielali ďalšie peniaze na Ukrajinu. (Ešte raz, prieskum robili dokonca pre CNN - hlavnú stanicu neoconov.)

Bude to mať nejaký dopad? Nie.

Americké mocenské kliky si z názorov verejnosti až tak veľa nerobia. A špeciálne Ukrajina nie je niečo, čo by si bežný Američan tak veľmi všímal, takže na rozdiel od iných tém takéto prieskumy môže Kongres ignorovať.

Takto je to, mimochodom, s celou zahraničnou politikou USA. V tomto má ich vláda demokraciu tak "v paži" že viackrát v histórii prezident sám, bez Kongresu, rozhodol o ozbrojenej intervencii či doslova vojne.

A často sa vyhýbali slovu vojna (kto sa vysmieva z termínu "špeciálne vojenská operácia" - Rusi len kopírujú Američanov).

Tých hier so slovíčkami bolo veľa. Napríklad aj keď už mali vo Vietname tisíce vojakov priamo zapojených do bojov, dlho to boli len "poradcovia". Tento orwellizmus dodržiaval Biely dom aj tlač.

KONIEC "Slávy Ukrajine"?! V Poľsku uvažujú o treste za PROPAGANDU BANDERIZMU
Už bolo na čase! V Poľsku sa časť verejnosti začína prebúdzať a uvedomovať si, kam ju zaťahuje transatlantický, bruselský močiar. Čoraz viac Poliakov znervózňuje banderovské heslo „Sláva Ukrajine“, pretože si pamätajú na stovky tisíc poľských... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Hoci: aj tento prieskum ukazuje, že niečo sa asi deje. Po nevrlých vyjadreniach smerom k ukrajinskej vláde zo strany najbližších spojencov, Britov a Poliakov, sa aj v amerických médiách objavujú kritickejšie správy.

Napríklad o tom, že tá miliónkrát opakovaná protiofenzíva zatiaľ nič nedosiahla.

Za tie jatky nemôžu prostí Ukrajinci ani prosti Rusi. Dokonca ani niektorí politici, tí hlúpejší.

Najnemorálnejší sú tí, ktorí vedeli a vedia, že Ukrajinci v zásade nemajú šancu zvrátiť existujúcu situáciu a napriek tomu vypúšťajú predpovede o opaku.

Nemorálne nie je brániť sa proti nepriateľovi. Nemorálne je ľuďom, ktorých posielate na smrť, podávať iné dôvody konfliktu, než aké skutočne sú a do toho im ešte cez amplióny kričať, že ich smrť má nejaký význam.

Juraj Draxler / Facebook (Nové Slovensko) | Juraj Draxler

A väčšinová mienka v USA? Koho to zaujíma? Demokracia je dôležitá, keď sa dá použiť na opečiatkovanie tej "správnej" politiky. V tomto prípade politiky vojensko-priemyselného komplexu, pred ktorého mocou kedysi tak nástojčivo varoval vo svojom poslednom prejave prezident Eisenhower.

Inak si tú demokraciu netreba až tak všímať. Vždy sa to dá prekričať médiami. A nielen v USA. Že?

TAJNÝ PLÁN Kyjeva: Bude potrebné nahradiť Zelenského?
V článku, ktorý nedávno zverejnilo Politico, bolo povedané, že Kyjev už má tajný plán pre prípad atentátu na ukrajinského prezidenta. Hoci je normálne, že krajiny vo vojne uvažujú o možnosti smrti svojich vodcov, spôsob, akým o prípade informujú... Čítať ďalej
05 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik