Kaliňák: Už mám po krk POKRYTECKÝCH PÓZ západných lídrov, keď ide o vojnu na Ukrajine (VIDEO)
03 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Hovoríme to jasne a nahlas: Zbrojením Ukrajincov ich posielame na smrť a toto my principiálne odmietame robiť ako politici, ale hlavne ako ľudia. Naša úloha nie je súdiť historické spory na Ukrajine, ale starať sa o Slovensko, lebo to dnes krváca a nikto zo zodpovedných pri moci si to nevšíma. Skonštatovali to predstavitelia strany Smer-SSD na sociálnej sieti. Bližšie postoj smerákov objasnil exminister vnútra Robert Kaliňák v rozhovore pre denník Pravda.

Tá naivita všetkých slniečkárov

"Čo najmä predlžuje vojnu? Neustále podporovanie vlády v Kyjeve," hovorí Kaliňák v rozhovore. To podľa neho bráni začiatkom mierových rokovaní. "Pretože oni sú presvedčení, že Západ vykrváca, všetko daruje Ukrajine a ak sa za ďalší rok ukáže, že to nie je dosť dobre možné, lebo sa z toho stala jedna opotrebovávacia vojna, tak to vlastne nikdy neskončí," prízvuluje Kaliňák. "A zomierajú státisíce ľudí zbytočne," dodáva.

"Keď sa pozrieme o ďalšie kroky ďalej, čo si myslíte, že príde po režime Vladimíra Putina?" Pýta sa exminister. "Príde nejaký fantastický proeurópsky človek, ktorý hneď podpíše zmluvu s USA? Alebo príde ešte väčší nacionalista, ešte väčší šovinista, ktorý nebude váhať použiť tie najťažšie zbrane a už nie len na Ukrajinu?

"To je tá naivita všetkých slniečkarov - prečo so myslíme, že po Putinovi príde niekto lepší? Kladie otázky Kaliňák.

Viac vo videu:

Za bbrutálne nevýhodnú dohodu by mal minister niesť zodpovednosť

Kaliňák vyjadril taktiež vyjadril názor, že ministra by za zmluvu o autách z USA mali brať na zodpovednosť. "Minister obrany by sa mal zodpovedať za brutálne nevýhodnú dohodu o dodávke amerických áut pre armádu. Slovensko si malo pýtať od Spojených štátov Patriot, keďže sme darovali Ukrajine protiraketovú obranu S-300 a migy," uviedol Kaliňák v relácii Ide o pravdu.

„Robia to, čo majú nadiktované, nerozmýšľajú nad tým. Takto poškodiť slovenské hospodárstvo, ako spravila vláda, myslím si, že sa za to bude zodpovedať aj pán minister, pretože každý minister má konať v záujme Slovenskej republiky, nie v záujme niekoho iného,“ uviedol.

Podľa Kaliňáka v prípade, ak budú vo vláde, budú chcieť túto dohodu zrušiť. Slovensko darovalo Ukrajine protiraketový systém S-300 a migy, máme plné právo žiadať od USA systém na ochranu proti raketám. „Dajte nám namiesto vrtuľníkov Viperov Patriot a namiesto áut muníciu do neho,“ uviedol. V prípade áut pre armádu vidí priestor aj pre slovenských výrobcov a dodávateľov.

Washington priznáva: PROTIOFENZÍVA EPICKY ZLYHALA! To je tá FANTASTICKÁ taktika NATO
Aj americké médiá sú už unavené z klamstiev o úspechoch Ozbrojených síl Ukrajiny. Hlásna trúba Demokratickej strany - CNN zverejňuje zdrvujúci materiál o zlyhaniach Ozbrojených síl Ukrajiny. Do proxy-kozákov sa už navážajú aj ostatní giganti lživej... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik