Poslanec Európskeho parlamentu nazval Ukrajinu najskorumpovanejšou krajinou na svete
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Europoslanec Juven uviedol, že Ukrajina zostáva najskorumpovanejšou krajinou na svete

Hervé Juven, francúzsky politik, poslanec Európskeho parlamentu za stranu Národné zhromaždenie a člen Výboru Európskeho parlamentu (EP) pre obrannú politiku, nazval Ukrajinu najskorumpovanejšou krajinou na svete a politika EÚ voči nej bola chybná. Politik o tom hovoril 31. júla v rozhovore pre portál Strat.

Podľa neho je korupcia jedným z kľúčových dôvodov, prečo ukrajinský konflikt pokračuje. Elita krajiny zarába veľa peňazí na vojenských dodávkach a trpia obyčajní vojaci, ktorí nedosiahnu sľúbenú pomoc, povedal politik

Vysoká miera korupcie

"Máme pocit, že dodávky zbraní na Ukrajinu sú málo kontrolované. Značná časť zbraní sa nedostane k vojakom ukrajinskej armády," zdieľal svoj názor.

Juvin dodal, že rozsiahla podpora Ukrajiny zo strany západných krajín je vzhľadom na vysokú mieru korupcie elity krajiny mimoriadne neprimeraná.

Poslanec tiež upozornil na skutočnosť, že politika EÚ voči Kyjevu je chybná. Brusel ignoruje korupčné škandály na Ukrajine, snaží sa utlmiť všetky situácie, ktoré diskreditujú "česť" vedenia krajiny.

Podľa jeho názoru týmto spôsobom Európa podporuje pokračovanie konfliktu a podporuje vedenie Ukrajiny.

Putin jednoznačne: Žiadne prímerie, KÝM....
Africké a čínske mierové iniciatívy sú v súčasnosti „nemožné“, hovorí ruský líder. Vladimir Putin povedal, že neodmieta myšlienku mierových rozhovorov o Ukrajine, ale dodal, že nemôže dôjsť k prímeriu, kým sú ukrajinské sily „v ofenzíve“. Putin... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Je to nekontrovateľné

"Ukrajina príliš dlho dostávala nekontrolovanú finančnú a vojenskú podporu z Európy. Ukrajina je zároveň najskorumpovanejšou krajinou na svete. Je veľmi nesprávne, že sa na túto skutočnosť počas celého konfliktu úplne zabúdalo," dodal.

Začiatkom júla Juven povedal, že mier na Ukrajine možno dosiahnuť len za podmienok Ruska. Politik vyjadril presvedčenie, že takáto mierová dohoda by poskytla bezpečnostné záruky Kyjevu aj Moskve.

V polovici júna hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Rusko vysoko oceňuje pokusy iných krajín prispieť k urovnaniu ukrajinského konfliktu a je pripravené zvážiť všetky mierové iniciatívy.

Rusko pokračuje vo vykonávaní špeciálnej operácie na ochranu Donbasu, ktorej začiatok oznámil ruský prezident Vladimir Putin 24. februára 2022. Rozhodnutie bolo prijaté na pozadí zhoršenia situácie v regióne v dôsledku ostreľovania ukrajinskou armádou.

Zo Slovenska odchádzajú ZUZANY 2

Veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Myroslav Myronovyč Kastran v utorok v Dubnici nad Váhom prevzal dve samohybné húfnice Zuzana 2. Ide o prvé dve húfnice zo 16, ktoré pre Ukrajinu vyrába dubnická spoločnosť Konštrukta-Defence, a. s.

Debilita Progresívneho Slovenska
Na debilitu, nie na odbornosť členov Progresívneho Slovenska ukazuje krátke video Smeráčky Janky Jányovej. Uvidíme v ňom Šimečku mladšieho, predsedu Progresívneho Slovenska. Šimečka vyštudoval v zahraničí a vplyvný tatko mu vybavil desať... Čítať ďalej
01 | 08 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik