V Sobranciach sa boja ľudia aj psov venčiť
31 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Kým viacero obcí okresu Sobrance nedávno potrápila búrka s katastrofickými následkami, mesto už dlhší čas "terorizuje" skupina neprispôsobivých občanov. Vie o nich aj mestský úrad, na ktorom sa na nich ľudia sťažovali už niekoľkokrát. Teraz hovoria - je načase prispôsobiť ich!

Sobrančania majú problém a hovoria o tom aj na sociálnych sieťach. Navyše, spolužitie s touto menšinou je mnohokrát problematické. V diskusii pod príspevkom sa vyskytlo niekoľko zaujímavých komentárov, iné svedčia o tom, že obyvatelia sú skutočne nie len nahnevaní, ale sa reálne boja. 

Prestáva to byť vtipné

"Prosím, robme - robte niečo. Toto prestáva byť sranda! Mesto prestáva byť večer bezpečné. Už toho mám dosť! Neviete si deti vychovať k slušnosti? Chodia po večeroch a bijú ľudí. Len tak. Najvyšší čas zamerať sa na neprispôsobivých a prispôsobiť ich,"píše na sociálnej sieti obyvateľka Sobraniec a prikladá snímku statusu inej Sobrančanky, ktorej táto partia napadla syna s kamarátom..

Trnava: Pre ukrajinské deti pripravili týždenný mestský letný tábor
Pre ukrajinské deti, ktoré žijú so svojimi rodičmi v Trnave a okolí, pripravili Liga za duševné zdravie a trnavské Centrum voľného času (CVČ) týždenný letný tábor. Od 7. do 12. augusta zažijú tri desiatky školákov od siedmich do 12 rokov... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Diskutér hľadá pointu

Jeden z diskutérov sa pýta na pointu, prečo je tu foto zbitého chlapca, z ktorého sa ešte možno ľudia budú aj smiať a riešiť nezmyselné veci okolo toho. "Facebook nie je riešenie a treba to riešiť tam kde sa má," dodáva diskutér, hľadajúci pointu príspevku

"Rozumiem ale možno je to jediné miesto kde sa o tom dozvie široká verejnosť. Zúfalé gesto zúfalej matky. Pokúšam sa vžiť do ich situácie a je mi smutno," reaguje autorka príspevku.

Osobná skúsenosť

"Keď som mal 17-18 , ma prepadli tiež v noci romovia. Najprv stál iba jeden pri uličke a skočil do mňa. Začal boj , no do pár sekúnd boli už traja. Je tomu už cez 17 rokov, ale pamätám na to ako by to bolo včera. Odniesol som si roztrhanu bundu, bez mobilu a nejakých drobných. Ale je to tak - oni iba v skupinách. Sami nič,"konštatuje ďalší diskutér, 

Horúce hlavy? Nie, strach o deti

O tom, že situácia naozaj nie je dobrá, svedčia komentáre typu "treba to vziať do vlastných rúk". Jeden z diskutujúcich pripomína kotlebovské hliadky vo vlakoch, ktoré by vedeli "urobiť poriadok" aj v meste.

A čo kriminalita bielych?

"Treba však povedať, že nebezpečenstvo Rómov a ľudí tmavšej pleti sa v laickej verejnosti preceňuje! Tento mýtus o nebezpečenstve Rómov pochádza aj zo spôsobu, akým sú tieto prípady informované v masmédiách, napríklad často čítame, že Róm niekoho napadol alebo niečo ukradol, ale nikde sa nedočítame, že by ``biely človek'' alebo pán na dôchodku niečo také urobil,"bráni Rómov Viliam Šarkőzy.

Brutálny prípad v Košiciach: Surovo dobil priateľku, odhodilo ju až do vedľajšej miestnosti
Zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaného závažnejším spôsobom konania polícia obvinila 54-ročného muža z Košíc. Ten podľa doterajšieho vyšetrovania pred pár dňami surovo fyzicky napadol svoju 24-ročnú priateľku v rodinnom dome, kde spolu žili v... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Kotlebovské hliadky vo vlakoch

Pred zhruba piatimi rokmi prívrženci strany ĽSNS spustili na exponovaných vlakových linkách hliadky, ktoré mali za úlohu pomôcť sprievodcom predchádzať násilným činom vo vlakoch. Existovala hliadka na trati Poprad - Stará Ľubovňa, Krompachy - Liptovský Mikuláš a spustili aj hliadku na trase Prešov - Medzilaborce. 

Hliadky podľa informácií Jozefa Mihalčina (dnes Republika) mali pôsobiť preventívne a nasadzované boli náhodne. 

"Ich úlohou nemá byť suplovanie polície, majú cestujúcim pomáhať a zabezpečiť bezpečnosť a dobrovoľníkov si strana starostlivo vyberá," informoval Mihalčin a Milan Mazurek dodal, že ich preventívne fungovanie malo svoj efekt.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik