STOP peniazom Ukrajine! hrmel Trump. A nastalo ZDESENIE: On môže vyhrať!
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

„Vyženieme kriváka Joea z Bieleho domu,“ hrmel Donald Trump pred zaplneným štadiónom v Pensylvánii. Na sobotňajšom predvolebnom zhromaždení, ktorého sa zúčastnili tisíce jeho podporovateľov, Trump vyhlásil, že "najskorumpovanejší a najmenej kompetentný prezident v histórii" posúva Ameriku na pokraj jadrovej vojny. Bidenova rodina vraj dostala milióny dolárov od Ukrajiny, aby teraz Ukrajina mohla dostávať miliardy od amerického daňovníka. Líder republikánskej opozície tomu chce urobiť prietrž. „Trumpove šance na ďalšie víťazstvo sú veľmi reálne,“ bije medzitým na poplach zdesená CNN, informujú ParlamentníListy.cz.

S prehľadom vedie

Popredný kandidát Republikánskej strany v prezidentskej voľbe Donald Trump v sobotu prehovoril pred davom niekoľkých tisíc podporovateľov v meste Erie v Pensylvánii. Bývalý prezident na predvolebnom zhromaždení opäť prejavil odhodlanie prebojovať sa späť do Bieleho domu. 

"Sedem rokov bojujeme bok po boku, aby sme zachránili náš národ pred zlovoľnými silami, ktoré ho skutočne nenávidia a chcú ho zničiť, a niektoré z nich prichádzajú zvnútra," povedal Trump úplne zaplnenému štadiónu, ktorého kapacita presahuje 9 tisíc. "Blížime sa k najdôležitejšie bitke nášho života. S vašou pomocou veľmi ľahko zvíťazíme v pensylvánskych primárkach a vyženieme kriváka Joea Bidena z Bieleho domu,“ odkázal burácajúcemu davu Trump, ktorý v prieskumoch naďalej s prehľadom vedie ako Bidenov hlavný opozičný vyzývateľ.

TRUMP: V Bielom dome máme veľmi nebezpečného IDIOTA
Bývalý americký prezident Donald Trump sa počas Dňa nezávislosti vysmieval svojmu nástupcovi vo funkcii Joeovi Bidenovi. V Bielom dome dnes podľa Trumpa vládne „nebezpečný idiot“. Informuje o tom portál ParlamentníListy.cz. Trump poprial... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Bidena ani trochu nešetrí

Trump vo svojom sobotnom vystúpení súčasného prezidenta Bieleho domu ani trochu nešetril. Hneď na úvod sa nechal počuť, že osemdesiatročný Biden, ktorý bude budúci rok obhajovať svoj mandát, je „najhorším a najmenej kompetentným prezidentom v histórii“, ktorý Ameriku „posúva na pokraj jadrovej vojny.“ To ale nie je všetko. „Nielen že je Joe Biden najhorším a najmenej kompetentným prezidentom v dejinách, ktorý nedá dokopy dve vety. Je tiež najskorumpovanejším prezidentom,“ vyhlásil Donald Trump.

„Bidenova rodina dostala milióny dolárov od Ukrajiny. Teraz Ukrajina dostáva miliardy dolárov od amerického daňového poplatníka. Joe Biden nás zavliekol do globálneho konfliktu kvôli Ukrajine, rovnakej krajine, ktorá jeho rodine zaplatila tieto milióny dolárov. Vzhľadom na túto informáciu by americký kongres mal odmietnuť schváliť čo i len jedinú ďalšiu platbu Ukrajine z našich vyčerpaných zásob,“ povedal Trump na predvolebnom zhromaždení o ukrajinskom škandále Bidenovej rodiny. 

Joe Biden a jeho syn Hunter Biden / zdroj: RT

Skorumpovaná, zločinecká rodina Bidenovcov

Joe Biden a jeho syn, Hunter Biden, podľa správy FBI údajne donútili generálneho riaditeľa ukrajinskej energetickej spoločnosti Burisma, Mykolu Zločevského, aby im zaplatil milióny dolárov za to, že mu pomohli zbaviť sa generálneho prokurátora Viktora Šokina, ktorý firmu vyšetroval. Biden priznáva, že vtedy ako viceprezident vyvíjal na Kyjev nátlak, aby Šokina nechal odstaviť z funkcie, a dokonca Ukrajine hrozil zadržaním americkej finančnej pomoci v hodnote miliardy dolárov. Hunter Biden v tom čase pôsobil v správnej rade spoločnosti Burisma Holdings, ktorú Šokin vyšetroval.

Teraz Spojené štáty podporujú bojujúcu Ukrajinu masívnymi dodávkami zbraní, munície a ďalšej materiálnej pomoci. Analýza ukazuje, že od 24. januára 2022 do 31. mája 2023 Ukrajina stála amerického daňového poplatníka 76,8 miliárd dolárov. Z toho viac ako polovica (46,6 miliárd) robí vojenská pomoc. 

Množia sa však špekulácie o tom, ako to bude po ďalších prezidentských voľbách, ktoré prebehnú budúci rok na jeseň. Hlavný republikánsky kandidát sa totiž k neobmedzenej podpore Kyjeva stavia kritickejšie ako súčasný rezident Bieleho domu. "Kongres by mal zablokovať každú ďalšiu dodávku z našich vyčerpaných zásob zbraní na Ukrajinu, kým FBI, ministerstvo spravodlivosti a daňový úrad neodovzdajú všetky dôkazy o korupčných obchodných transakciách Bidenovej zločineckej rodiny," vyhlásil v sobotu Donald Trump v Pensylvánii.

Bývalý prezident na predvolebnom zhromaždení tiež kritizoval presuny amerických jednotiek na starý kontinent. „Kongres by mal zablokovať Bidenovo nedávne povolanie záložných síl. Posielame teraz vojakov do Európy, aby bojovali. Posielame vojakov, čím podnecujeme eskalujúci konflikt,“ uviedol vo svojom prejave Trump. „Život žiadneho Američana by nemal byť ohrozený kvôli tomu, že sa krivák Joe nechal podplatiť. Je to skorumpovaný prezident,“ dodal opozičný líder.

Trump sa opäť blysol
Trump kritizoval Bidenovo priznanie nedostatku munície v Spojených štátoch. Trump: Aký hlúpy musíte byť, keď poviete, že USA nemajú muníciu! Kritika Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval súčasného majiteľa Bieleho domu Joea Bidena za... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Mainstream bude musieť Pulitzera vrátiť

Mainstreamové médiá podľa Trumpa "chcú Pulitzerovu cenu za to, že budú písať 'Rusko, Rusko, Rusko'." Narážal na kauzu „Russiagate“, keď mnoho médií tvrdilo, že ruské tajné služby ovplyvnili americké prezidentské voľby v roku 2016 práve v prospech Donalda Trumpa, načo sa ukázalo, že to nebola pravda. „Čoskoro budú musieť tie Pullitzerove ceny vrátiť,“ rýpol si Trump.

Exprezident tiež prehovoril o trestných konaniach, ktoré sú proti nemu vedené. Tie dlhodobo označuje za politické procesy, ktorých cieľom má byť dostať ho z politiky a zabrániť mu v ďalšej úspešnej kandidatúre do Bieleho domu. „Neobviňujú ma, ale vás. Ja im len náhodou stojím v ceste," povedal mnohotisícovému davu v Erie a dodal: „Zakaždým, keď ma radikálni ľavicoví demokrati, marxisti, komunisti a fašisti obžalujú, považujem to vlastne za veľké vyznamenanie... Pretože som obžalovaný za vás." 

Trump: KONIEC, DOHODNITE SA, poviem Zelenskému. Putina pritlačím. Do 24 hodín hotovo
Bývalý prezident USA Donald Trump vysvetlil v rozhovore pre Fox News svoj plán na zabezpečenie mieru na Ukrajine do 24 hodín od svojho nástupu do Bieleho domu. Ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému aj ruskému prezidentovi Vladimírovi... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Trestné kauzy však Trumpovu enormnú popularitu neoslabili

Trump teraz čelí obvineniam v dvoch trestných kauzách, pričom prvá sa týka údajného falšovania obchodných záznamov a druhá neoprávneného nakladania s utajovanými informáciami.

Trestné kauzy však Trumpovu enormnú popularitu nezlomili ani neoslabili. Exprezident naďalej jednoznačne vedie v celonárodných prieskumoch, ktoré mu prisudzujú pozíciu nespochybniteľného lídra republikánskej opozície. Podľa údajov z 27. júla Trumpa ako kandidáta do Bieleho domu preferuje 52,4 % republikánskych voličov. Druhý Ron DeSantis potom zaostáva ďaleko za ním s necelými 16 %, pričom jeho podpora dlhodobo klesá. Žiadny z ďalších republikánskych politikov uchádzajúcich sa o nomináciu svojej strany nedosahuje ani na 10 %.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Biden, Trump

Že Trumpove šance na návrat do Bieleho domu rastú, už priznáva aj stanica CNN, ktorá s bývalým prezidentom nemá práve najvrelejšie vzťahy. V článku nesúcom nadpis „Trumpove šance na ďalšie víťazstvo sú veľmi reálne“ podotýka, že Trump je v doposiaľ najsilnejšej pozícii na zisk ďalšieho mandátu. V prieskumoch má väčšiu podporu ako všetci ostatní republikánski kandidáti dohromady. Prieskumy ďalej ukazujú, že súboj Trumpa s Joom Bidenom by teraz dopadol tesne vyrovnane, pričom nie je zrejmé, kto z nich by vyhral.

Biely dom robil NÁTLAK na Facebook v súvislosti s príspevkami o COVIDE
Denník The Wall Street Journal poukázal na to, že vedenie Facebooku nechalo odstrániť viacero príspevkov o ochorení covid-19. Týkalo sa to aj zmienok o tom, že koronavírus mohol byť vytvorený človekom. Malo sa tak stať na nátlak Bieleho domu.... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik