Nočný RUSKÝ ÚTOK na Charkov
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Východoukrajinský Charkov sa v noci na pondelok stal terčom ruských rakiet. Na mieste úderu vznikol požiar, zasahovali hasiči. Útok si podľa denníka Ukrajinska pravda vyžiadal jedného raneného. Mesto zasiahli dve rakety, podľa starostu Ihora Terechova poškodili sklady budovy, ktoré nie sú obytné, informuje iDnes.cz.

    „Rusi o polnoci (23:00 SELČ) odpálili z Belgorodskej oblasti na náš región rakety typu S-300,“ uviedol hovorca prokuratúry v Charkovskej oblasti Dmytro Čubenko. V Charkove boli podľa neho zasiahnuté sklady jedného podniku, pričom bol zranený muž, ktorý sa nachádzal neďaleko od výbuchu. Vypukol aj požiar, plamene zachvátili 200 metrov štvorcových.

    Ďalšia raketa zasiahla súkromný dom v obci Velykyj Burluk, ležiaci asi 110 kilometrov na sever od Charkova. Nikto tu nebol zabitý, ani zranený, dodal hovorca.

    Rakety S-300 boli pôvodne určené na protivzdušnú obranu, ale ruské jednotky ich používajú aj na ostreľovanie pozemných cieľov. 

    Letecký poplach, ktorý bol pôvodne vyhlásený na východe krajiny, bol neskôr rozšírený na celú krajinu, kým bol odvolaný.

    Ukrajina v noci ZAÚTOČILA na Krym a Moskvu! S 25 DRONMI
    Rusi zmarili pokus Kyjeva zaútočiť na krymské zariadenia 25 bezpilotnými lietadlami! 16 z nich bolo zničených prostriedkami protivzdušnej obrany a ďalších deväť bolo potlačených elektronickým bojom. Uviedlo to pre agentúru TASS ruské ministerstvo... Čítať ďalej
    30 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

    Potrebujeme Vašu pomoc

    Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

    Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

    Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

    Ďakujeme

    Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik