Kúpanie v Zelenej vode predstavuje akútne nebezpečenstvo, je zdravotným rizikom!
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Kvalita vody v štrkovisku Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom nevyhovuje požiadavkám vyhlášky Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR a nie je bezpečná na kúpanie. Na základe výsledkov rozboru vzoriek vody Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trenčíne o tom informovala novomestská radnica na svojej webovej stránke.

Požiadavkám vyhlášky ministerstva nevyhovovala vzorka odobratá 24. júla. "Voda je nebezpečná na kúpanie pre prekročenie zdravotne významného ukazovateľa. Kúpanie predstavuje akútne nebezpečenstvo a je zdravotným rizikom," informuje radnica s tým, že dôvodom je zvýšená úroveň baktérie Escherichia coli vo vode.

Hygienici v tomto roku odoberali vzorky zo Zelenej vody aj 19. júna a 10. júla. V oboch prípadoch vzorky vyhovovali požiadavkám MZ SR, kúpanie v Zelenej vode bolo na vlastné riziko.

MIMORIADNA SPRÁVA Pri tragickej nehode ZOMREL bývalý štátny tajomník
K tragickej nehode došlo dnes v Bratislave v poobedňajších hodinách na Búdkovej ulici, neďaleko Horského parku. Pri nehode osobného auta s motorkárom prišiel podľa informácií TV JOJ 24 o život bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik