Putin jednoznačne: Žiadne prímerie, KÝM....
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Africké a čínske mierové iniciatívy sú v súčasnosti „nemožné“, hovorí ruský líder.

Vladimir Putin povedal, že neodmieta myšlienku mierových rozhovorov o Ukrajine, ale dodal, že nemôže dôjsť k prímeriu, kým sú ukrajinské sily „v ofenzíve“.

Putin po stretnutí s africkými lídrami v Petrohrade na tlačovej konferencii povedal, že africké a čínske mierové iniciatívy by mohli slúžiť ako základ pre ukončenie vojny na Ukrajine, ale v súčasnosti ich „nemožno realizovať . "Ukrajinská armáda je v ofenzíve, útočí, realizuje rozsiahlu strategickú útočnú operáciu," povedal Putin podľa správ médií . "Nemôžeme zastaviť paľbu, keď sme pod útokom," povedal.

"Neodmietli sme ich," povedal Putin s odkazom na mierové iniciatívy. "Aby sa tento proces mohol začať, musí existovať dohoda na oboch stranách," povedal ruský líder o možnosti mierových rozhovorov.

Africkí lídri, ktorí sa minulý týždeň stretli s Putinom v Petrohrade, vydali priamu výzvu Moskve, aby ukončila vojnu na Ukrajine, ktorú Rusko napadlo vo februári 2022.

„Táto vojna sa musí skončiť. A môže to skončiť len na základe spravodlivosti a rozumu,“ povedal Putinovi na rusko-africkom summite Moussa Faki Mahamat, minister zahraničných vecí Čadu a súčasný predseda komisie Africkej únie.

Konžský prezident Denis Sassou Nguesso povedal, že africký mierový plán si „zaslúži najväčšiu pozornosť“.

"Netreba to podceňovať," povedal Nguesso. "Opäť naliehavo vyzývame na obnovenie mieru v Európe."

Senegalský prezident Macky Sall tiež vyzval na „deeskaláciu, ktorá pomôže vytvoriť pokoj“, zatiaľ čo juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa povedal, že dúfa, že „konštruktívne zapojenie a vyjednávanie“ by mohlo ukončiť konflikt.

STOP peniazom Ukrajine! hrmel Trump. A nastalo ZDESENIE: On môže vyhrať!
„Vyženieme kriváka Joea z Bieleho domu,“ hrmel Donald Trump pred zaplneným štadiónom v Pensylvánii. Na sobotňajšom predvolebnom zhromaždení, ktorého sa zúčastnili tisíce jeho podporovateľov, Trump vyhlásil, že "najskorumpovanejší a najmenej... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik