Trnava: Pre ukrajinské deti pripravili týždenný mestský letný tábor
30 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Pre ukrajinské deti, ktoré žijú so svojimi rodičmi v Trnave a okolí, pripravili Liga za duševné zdravie a trnavské Centrum voľného času (CVČ) týždenný letný tábor. Od 7. do 12. augusta zažijú tri desiatky školákov od siedmich do 12 rokov voľnočasové, športové, kultúrne i vzdelávacie aktivity, povedal pre TASR vedúci tábora Maxim Nesterenko.

"Záujem bol veľký, snažili sme sa, aby informáciu o konaní tábora dostalo čo najviac rodín ukrajinských odídencov," uviedol. Deti sa budú každý deň stretávať v CVČ na Ulici V jame 3, ale odtiaľ budú vyrážať na poznávanie Trnavy. "Čaká nás návšteva Západoslovenského múzea, Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave i lanového centra," uviedol Nesterenko. V CVČ, ako doplnil jeho riaditeľ Andrej Havlík, budú mať k dispozícii aj po skončení tábora nový trvalý projekt - Hračkárnicu UNICEF. Ide o program, ktorý je už v niekoľkých iných mestách na Slovenku. Poskytuje priestor pre hru ukrajinských i slovenských detí, ktoré potrebujú istú formu neformálneho alebo formálneho vzdelávania, či vytvorenie podmienok na trávenie voľného času.

Tábor má názov Mladý výskumník a na túto tému budú podľa Nesterenka orientované aj ďalšie aktivity. Budú mať workshopy, bude sa hrať šach, tancovať a robiť mnoho pre rozvoj vytrvalosti, pamäte, pozornosti, logiky, no i pre úľavu úzkosti, ktorú v sebe deti utečencov pre vojnou nesú. Používať sa bude ukrajinčina i slovenčina, lebo časť detí jazykom krajiny, ktorá ich prichýlila, ešte dobre nehovorí, doplnil Nesterenko.

Mimoriadna situácia na Slovensku ešte stále trvá. OZ KOVO apeluje na politikov a vládu!
Odborový zväz (OZ) KOVO apeluje na politikov a vládu, aby zrušili aspoň mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a tým aj rôzne obmedzenia pracovnoprávnych nárokov zamestnancov. Podľa združenia dlhodobo neexistujú objektívne... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik