Medveďev predostrel KATASTROFICKÝ scenár: Jadrové zbrane budú na rade AK...
31 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Na rade budú jadrové zbrane, ak bude ukrajinská protiofenzíva úspešná! Skonštatoval to ruský exprezident a súčasný podpredseda Národnej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev. Podľa neho „neexistuje iné východisko“, ak Kyjev zaberie ruské územie, píše POLITICO.

Ak by prebiehajúca protiofenzíva Ukrajiny proti invázii Moskvy dobyla ruské územie, neexistovala by alternatíva k použitiu strategických jadrových zbraní, varoval v nedeľu Dmitrij Medvedev.

"Jednoducho by neexistovalo žiadne iné východisko z použitia jadrových zbraní, ak by ukrajinská ofenzíva uspela pri dobytí ruského územia," uviedol v príspevku na sociálnej sieti Medvedev, bývalý ruský prezident a súčasný podpredseda Rady národnej bezpečnosti.

„Predstavte si, že ofenzíva ukrobanderovcov podporovaná NATO bola úspešná a vzali nám časť našej pôdy: Potom by sme museli, po prezidentovom výnose z 2. júna 2020, použiť jadrovú zbraň,“ napísal Medvedev s odkazom na stúpencov Stepana Banderu, vodcu nacionalistov, ktorý v 30. a 40. rokoch viedol násilnú kampaň za ukrajinskú nezávislosť.

"Preto naši nepriatelia musia uctievať našich bojovníkov. Zabraňujú vzplanutiu globálneho jadrového požiaru,“ povedal Medvedev s odkazom na ruské snahy zastaviť ukrajinskú ofenzívu.

Predtým Medvedev povedal, že vojnu na Ukrajine možno „ukončiť v priebehu niekoľkých dní“ tým, že „urobia to, čo urobili Američania v roku 1945, keď rozmiestnili jadrové zbrane a zbombardovali dve japonské mestá, Hirošimu a Nagasaki“.

Briti cvičia Ukrajincov! Cieľ je KRYM
Kyjev pripravuje 2000 bojovníkov v Británii na obsadenie Krymu do Vianoc Spojené kráľovstvo pripravuje špeciálne sily Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) na inváziu na Krym pred Vianocami. Informoval o tom denník Daily Express s odvolaním sa na... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik