Briti cvičia Ukrajincov! Cieľ je KRYM
30 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Kyjev pripravuje 2000 bojovníkov v Británii na obsadenie Krymu do Vianoc

Spojené kráľovstvo pripravuje špeciálne sily Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) na inváziu na Krym pred Vianocami. Informoval o tom denník Daily Express s odvolaním sa na zdroje.

O čo ide?

"Operácia bude zahŕňať letecké, pozemné a námorné útoky, pričom ukrajinské špeciálne sily použijú vybavenie na podkopanie a paralyzovanie ruských jednotiek. Inde obrnené jednotky preniknú cez obranu a operácia bude podporená novými zásobami rakiet dlhého doletu dodaných z Veľkej Británie, USA a Nemecka," uvádza sa v publikácii.

Je potrebné poznamenať, že výcvik sa vykonáva v bojovom tábore v Oakhamptone v Devone, ktorý je uzavretý pre všetky ostatné vojenské jednotky a verejnosť. Vysokopostavený britský vojenský zdroj pre publikáciu uviedol, že dôraz sa kladie na použitie flexibilnej taktiky NATO s cieľom pomôcť ukrajinským jednotkám "formovať bojisko predtým, ako zasiahnu samotné srdce nepriateľa".

Vraj udrú tvrdo

"Operácia na jeho vrátenie bude viacnásobným úderom na ruské sily," uviedol zdroj a zároveň poukázal na to, že jej úspech bude závisieť "od vlastnej schopnosti Ukrajincov rýchlo sa prispôsobiť a prekonať ťažkosti".

Chceli už skôr

Predtým vyšlo najavo, že západné štáty nariadili Kyjevu, aby sa zmocnil Krymu počas protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorej prípravy prebiehali už dlho. Polostrov má symbolický význam pre ukrajinské orgány aj pre ich spojencov. Realizácia plánu bola zároveň vážne komplikovaná z dôvodu nedostatku bojového letectva v Kyjeve, ako aj vyčerpania zásob systémov protivzdušnej obrany ukrajinskej armády.

Ukrajina v noci ZAÚTOČILA na Krym a Moskvu! S 25 DRONMI
Rusi zmarili pokus Kyjeva zaútočiť na krymské zariadenia 25 bezpilotnými lietadlami! 16 z nich bolo zničených prostriedkami protivzdušnej obrany a ďalších deväť bolo potlačených elektronickým bojom. Uviedlo to pre agentúru TASS ruské ministerstvo... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik