Ruská ODVETA za Taganrog! Dnepro v PLAMEŇOCH
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Ruské sily zaútočili na stredoukrajinské mesto Dnepro, zatiaľ čo Moskva obvinila Kyjev z odpálenia dvoch rakiet na juh Ruska, informuje Guardian.

Odveta za ukrajinské zásahy na Ruskom území

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že zostrelilo ukrajinskú raketu v meste Taganrog, asi 40 km východne od hranice s Ukrajinou, a miestni predstavitelia informovali o 20 zranených, pričom centrom výbuchu bolo múzeum umenia.

Trosky dopadli na mesto, dodalo ministerstvo s tvrdením, že raketa bola súčasťou „teroristického útoku“ Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že zostrelilo druhú ukrajinskú raketu neďaleko mesta Azov, ktoré sa podobne ako Taganrog nachádza v Rostovskej oblasti, a trosky dopadli na neobývané miesto.
 

Ministerstvo obrany uviedlo, že v priebehu tretieho útoku alebo pokusu bezpilotného lietadla na región hlavného mesta v tomto mesiaci bolo zostrelené ukrajinské bezpilotné lietadlo skôr ešte v ten deň pri Moskve. Nehlásilo žiadne zranenia ani škody pri poslednom incidente a neuviedlo presnú polohu, kde dron spadol.

Od začiatku vojny Rusko obviňuje Ukrajinu z útokov bezpilotných lietadiel, bômb a rakiet na jeho území ďaleko od frontovej línie bojiska. Ukrajinskí predstavitelia sa často zdráhajú priznať, že stoja za útokmi.

Ukrajinci sa vyjadrili: Radšej ROKY VOJNY ako mier teraz!
Chcete okamžitý mier a ústupky Rusku, alebo ukrajinské víťazstvo, aj za cenu toho, že vojna potrvá ešte tri roky? Ukrajinci doma v Kyjeve odpovedali na anketovú otázku. Odpovedali jasne. Odpovedali vo chvíli, keď vojna na Ukrajine trvá už 520 dní a... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Nočná odpoveď Rusov

Ruský raketový útok v Dnipre zranil najmenej troch ľudí v modernom 12-poschodovom bytovom dome, uviedli úrady. Nočný útok zasiahol aj bezpečnostnú službu ukrajinskej budovy v meste, informoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij. „Opäť ruský raketový teror,“ napísal na sociálnej sieti.

Veliteľ ukrajinských pozemných síl generál Oleksandr Syrskyi medzitým povedal, že jeho jednotky postupujú vpred v častiach východnej Ukrajiny okupovanej Ruskom a stretávajú sa s tvrdým ruským odporom.

"Nepriateľ sa zúrivo drží každého centimetra a vedie intenzívnu delostreleckú a mínometnú paľbu," uviedol vo vyhlásení.

Nedávne boje sa odohrali na viacerých miestach pozdĺž viac ako 1000 km frontu, kde Ukrajina nasadila svoje nedávno získané západné zbrane, aby vytlačila kremeľské sily. Útočí však bez životne dôležitej podpory zo vzduchu a čelí mnohonásobne silnejšiemu Rusku.

AKTUÁLNE! Ukrajinci zaútočili na Rusko
Výbuch zasiahol ruské mesto Taganrog neďaleko ukrajinských hraníc a ďalší výbuch hlásia v ruskom meste Samara. Moskva obvinila Kyjev z „teroristického útoku“, informuje Sky News. Pätnásť ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu v ruskom meste Taganrog,... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik