POZOR! Dnes udrú nebezpečné BÚRKY! Hrozia KRÚPY a silný VETOR
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Od búrlivého počasia si neoddýchneme ani počas víkendu. Na viacerých miestach dnes meteorológovia očakávajú početné búrky, najintenzívnejšie však budú len v niektorých oblastiach, informuje portál zoznam.sk.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal pred búrkami najnižší stupeň výstrahy. Výstraha pred búrkami je v sobotu vydaná predbežne od 11.00 do 20.00 h pre celý Košický a Prešovský kraj, tiež pre okresy Brezno a Revúca.

SHMÚ v týchto oblastiach upozorňuje na malú pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou od 20 do 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu a s krúpami s priemerom približne jeden milimeter. 

SHMÚ vydal výstrahy pred búrkami 1. stupňa. Zdroj: SHMÚ

“Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,” priblížil SHMÚ s tým, že pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie.

Už na obed, hrozí nebezpečný vietor a krúpy

Podľa odborníkov z imeteo.sk najväčšie riziko výskytu búrok je na severe a východe. Búrky by mohli byť intenzívnejšie a s nebezpečnými sprievodnými javmi. 

“Prvé búrky by sa mali začať tvoriť v Žilinskom kraji krátko po 12:00 a do 15:00 h je ich najvyššie riziko len na severe. Po 15:00 h sa už búrky môžu výnimočne objaviť aj na západe, no predovšetkým na východnom Slovensku, kde môžu byť sprevádzané nebezpečnými nárazmi vetra a ojedinele aj krúpami,” predpovedá imeteo.sk.

Vlastník obľúbeného reťazca SKRACHOVAL! Prídu Slováci o lacný obchod?
Majiteľ obchodného reťazca, ktorý je obľúbený aj na Slovensku, ide do krachu. Akcionári poslali firmu do konkurzu. Majú sa milovníci lacných nákupov obávať? Akcionári spoločnosti Steinhoff International, ktorá je väčšinovým vlastníkom siete... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik