Biely dom robil NÁTLAK na Facebook v súvislosti s príspevkami o COVIDE
30 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Denník The Wall Street Journal poukázal na to, že vedenie Facebooku nechalo odstrániť viacero príspevkov o ochorení covid-19. Týkalo sa to aj zmienok o tom, že koronavírus mohol byť vytvorený človekom. Malo sa tak stať na nátlak Bieleho domu. Vyplýva to z internej komunikácie medzi zamestnancami Facebooku z roku 2021.

„Môže mi niekto rýchlo pripomenúť, prečo sme odstránili – skôr než degradovali/označili – tvrdenie, že Covid je vyrobený človekom?,“ pýtal sa kolegov v rámci e-mailu z júla 2021 Nick Clegg, prezident spoločnosti pre globálne záležitosti.

Viceprezident Facebooku zodpovedný za obsahovú polItiku mu na to odpísal, že spoločnosť bola pod tlakom „administratívy“, čím mal na mysli vládu prezidenta Joea Bidena. Dodal však, že podľa jeho názoru to nemali robiť.

Z ďalšieho e-mailu vyplýva, že Biely dom chcel, aby Meta odstraňovala príspevky, ktoré si robili žarty z očkovania proti covidu alebo spochybňovali jeho účinnosť. V tomto prípade však spoločnosť požiadavke Bidenovej administratívy odmietla vyhovieť.

Uniknuté správy taktiež ukázali, že Facebook dúfal, že dosiahne dohodu o prenose dát medzi Spojenými štátmi a Európou, ktorá by spoločnosti umožnila pokračovať v ukladaní dát o európskych používateľoch na americkej pôde. K schváleniu dohody došlo začiatkom tohto mesiaca.

Už dávnejšie vyšlo najavo, že podobnému tlaku čelila aj sociálna sieť Twitter. V rámci vlákna s názvom Twitter Files o tom verejnosť informoval Elon Musk po tom, ako Twitter kúpil.

Okrem iného sa tu uvádza, že Bidenova administratíva predkladala Twitteru žiadosti o zmazanie toho, či oného tweetu, pričom vedenie spoločnosti vychádzalo týmto požiadavkám v ústrety. Ukázalo sa tak, že tweety známych, ale aj obyčajných ľudí môžu byť odstraňované na základe politickej objednávky.

Končí šéfka banky, ktorá ZRUŠILA účet Nigelovi Farageovi - kvôli jeho názorom
Na svojej pozícii končí generálna riaditeľka banky National Westminster Bank, ktorá zrušila účet Nigelovi Farageovi. Manažérka Alison Rose odchádza po tom, ako sa ukázalo, že účet bol bývalému europoslancovi zrušený kvôli jeho politickým názorom,... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik