Vážne obvinenia Juraja Šeligu: Ficove nahrávky sú PODVRH! Ako to teda je?
29 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Podľa Juraja Šeligu (Demokrati) Robert Fico (Smer-SSD) pred troma rokmi rozohral manipulatívnu hru plnú tlačoviek, prepisov hovorov a ich nahrávok. „Kruh sa uzatvára! Teraz to máme v rukách my, alebo ako sa Ficov príbeh o manipulácii rozpadá,“ prináša svojim voličom na Facebooku Juraj Šeliga zaujímavé čítanie.

Šeliga sa cíti na koni

Pripomína tri roky tlačoviek, v ktorých Smer-SSD ponúkal najskôr prepisy, neskôr nahrávky vyšetrovateľov, ktoré svedčili o pokusoch o kriminalizáciu Smeru. Šeliga tvrdí, že je to úplne inak a vyšetrovatelia Fica dokonca chválili, no fáma o kriminalizácii už je vonku.

Šeliga tiež pripomína, ako si multikajúcnici Makó, Slobodník a Imrecze pamätajú aj na najmenšie podrobnosti s tým, že oni sami sa korupcie maximálne zúčastňovali. Z celej veci nevynecháva ani generálneho prokurátora, u ktorého sa mali falošné prepisy nahrávok robiť.

Všetko to má za cieľ zabetónovať ho vo funkcii a natiahnuť všetky kauzy do volieb, kedy Smer verí, že sa dostane k moci a všetko vyšetrovanie pozastaví. Proti Šeligovým veľkým vyhláseniam hovoria permanentné pokusy zdiskreditovať Smer a nahrávky z tlačoviek urobiť nedôveryhodnými, o ktorých sa boli presvedčiť priamo na Súmračnej aj dve mainstreamové novinárky.

Pripomína

Šeliga pripomína tlačovky Smeru, podľa ktorých sú tu manipulované vyšetrovania a jediný účel je kriminalizácia opozície. Nič nedaruje ani bývalému koaličnému partnerovi Borisovi Kollárovi (Sme rodina), ktorý hovoril o čurillovskej mafii, prišli SS-plášte, urážky OČTK.

„Za to, že robili svoju prácu. A potom mal prísť jeho “šach-mat” - Fico nelegálne vytiahol nahrávky z kancelárie vyšetrovateľov Čurillu a spol. Oznámenie bolo bombastické – malo ísť o dôkaz o politickej objednávke zničiť SMER a dôkaz o zásahoch proti opozícii,“spomína Šeliga s tým, že Robert Fico v snahe vyhecovať publikum, začal s čítaním prepisov, neskôr púšťaním nahrávok s úmyslom presvedčiť verejnosť o manipulácii.

Nahrávky nesedia

Šeliga uznáva, že vyjadrovanie vyšetrovateľov bolo „ako v echt slovenskej krčme“, za podstatnejšiu vec považuje, že podľa neho to, čo Robert Fico prezentoval, nesedí s reálnymi záznamami.

„Zrazu zo zverejneného prepisu vety vo vyšetrovacom spise - “(...) uznesenie o začatí neni (nezrozumiteľné slová), tam píšeme, čo chceme.”, zisťujeme, že na nahrávke, ktorá sa tiež dostala na verejnosť, v skutočnosti znela veta úplne inak - “(...) uznesenie o začatí, to není list Ježiškovi, že tam píšeme to, čo chceme”. To je zásadný rozdiel. Zásadný pre význam a kontext,“ píše Šeliga a v ďalšom príklade konštatuje, že vyšetrovateľ nechcel zničiť opozíciu, ale chválil Fica za marketing a komunikáciu.

„A ostatne - Fico s Kaliňákom idú hromy-blesky, že vyšetrovatelia si chcú vymýšľať úradné záznamy (podľa evidentne zmanipulovaného prepisu z Generálnej prokuratúry), a tak vytvárať nezákonne dôkazy, lebo (podľa Fica) chcú pozatvárať opozíciu. Aká je realita? Hovoria o uznesení o začatí trestného stíhania, teda riadnom procesnom nástroji,“pridáva Šeliga, ktorého Fico tiež prekvapil „svojou mierou organizovanosti“ a učiť by sa od predsedu Smeru mohli aj skúsení marketéri.

Nový prieskum! SNS mieša karty a priepasť medzi Smerom a PS sa zväčšuje
Ak by sa voľby konali v júli 2023, vyhral by ich so ziskom 23,1 percenta Smer-SSD, ktorý by bol nasledovaný Progresívnym Slovenskom (13,6 %) a Hlasom-SD (12,5 %). Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry Polis Slovakia pre spoločnosť Zoznam.... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Nahrávky sa prepisovali „u Žilinku“

Juraj Šeliga z celej veci nevynecháva ani generálneho prokurátora. Na toho apeloval viackrát, práve vo veci odposluchov, on ho však podľa Šeligových slov odignoroval.

TASR/Jaroslav Novák | Maroš Žilinka

„Dva roky bola verejnosť kŕmená verziou - politická objednávka na likvidáciu Smeru… Pričom dnes všetci vidíme, že opak je pravdou. Že na generálnej prokuratúre sa nesprávne prepisovali nahrávky, že na policajnej inšpekcii sa nesprávne prepisovali nahrávky. Že Fico tieto nahrávky účelovo zostrihal a, napriek našim apelom, Žilinka ani nikto iný neriešil, odkiaľ ich Fico má,“vyčíta generálnej prokuratúre Juraj Šeliga, pričom to podľa neho nie je všetko.

Kto pomáhal Kaľavskému a Kučerkovi?

„Máme tu Rajeckého, ktorý hovorí, ako Bödör tlačí, aby čo najskôr začal politický/daňový útok na Kisku. Máme tu odsúdeného Kaľavského a Kučerku. Policajtov, ktorí vynášali zo spisu, resp. brali úplatky, aby boli veci zastavené, aby sa napr. príbuzný Žigu nevyšetroval. Kučerkova manželka nevie vysvetliť obrovské množstvo peňazí. Obaja utiekli a žiadajú politický azyl v Bosne! Kto im pomáhal? Ako sa tam dostali? Sami?,“ pýta sa Šeliga a nezabúda ani na superkajúcnikov Makóa či Slobodníka, ktorí aj po rokoch veľmi presne popisujú vtedajšie korumpovanie OČTK, či „bokovky“ pre iných funkcionárov.

Imrecze ako extra kapitolka

Riaditeľovi finančnej správy František Imrecze tiež hovorí o všeličom a nezabúda ani na Kažimíra, ktorý nevie vysvetliť pôvod majetku. Pokračuje Gašparom a kauzou Očistec.

„Celá kauza Očistec, ktorá keď má ísť pred súd, tak zrazu osvieti sudcu, že právny predpis, ktorý tu platí roky, je v rozpore s ústavou a treba celé konanie pozastaviť… Jeden by mohol povedať, že preto, aby sa rozhodovalo po voľbách,“ myslí si Šeliga, podľa ktorého presne o toto ide Robertovi Ficovi. Ten podľa Šeligu potrebuje všetko spochybniť. Generálnu prokuratúru nepriamo nazýva užitočnými „viete čím“.

O babrákoch Demokratoch
Že prieskumy sú len veľmi zhruba orientačné, vie aj generál vo výslužbe, Jozef Viktorín. Ten si ich však všíma v kombinácii s výrokmi exministra obrany, Demokrata Jaroslava Naďa. Ešte pred odchodom z vlády tvrdil, že kampaň z vládnej pozicie nie je... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Signál Roberta Fica

„Ja sa za vás bijem, len nerozprávajte. A teraz vysiela druhý signál - len vydržte, po voľbách sa všetko zastaví, len sa potrebujem dostať k moci. Potrebujem vyhrať, z Kaliňáka urobiť ministra vnútra, Gašparovi s Bödörom zveriť políciu a všetko bude dobré, všetko sa zastaví. Úrad špeciálnej prokuratúry zrušia, Špecializovaný trestný súd tiež a najväčším pánom bude Žilinka. O toto v skutočnosti v septembri hráme,“ straší Juraj Šeliga, podľa ktorého sa Ficova „hra“ aktuálne rozpadá.

Ideme do finále

„Pravda vychádza na povrch, ale kým dnes vidíme pravdu, lož obehla svet päťkrát. Práve preto o tom píšem. Práve preto na tieto veci upozorňujem už 3 roky. Desiatky tlačoviek, podaní, podnetov, výborov a teraz ideme do finále. V septembri sa rozhodne, ako budeme nasledujúce roky pokračovať. Či budú pokračovať vyšetrovania alebo nie. Či Fico roztočí svoju pomstu alebo naďalej bude prebiehať zápas o spravodlivosť,“ pripomína Šeliga, pričom nezabúda varovať pred stranami, ako SNS, Hlas, Smer a ďalšími, ktoré „zabetónujú“ Žilinku na generálnej prokuratúre...

Na pravidelnej báze

Robert Fico je pravidelne obviňovaný z toho, že manipuluje nahrávky, ktoré púšťa na tlačových besedách. Koncom augusta sa o pravosti niektorých z nich boli presvedčiť na Súmračnej, v sídle Smeru, aj dve novinárky. Tie si nahrávky nechali pustiť dvakrát, aby nakoniec „ušli“.

FB (@Erik Kaliňák)

„Chceli sme, aby novinári pochopili, že nič nie je účelovo vytrhnuté z kontextu, nič nie je účelovo zostrihané a že ten kontext naopak potvrdzuje obludnosť systému, ktorý sa rozhodli silou mocou chrániť,“ vysvetlil vo videu Erik Kaliňák.

Erik Kaliňák: Dámy novinárky, pred pravdou neujdete (VIDEO)
Nahrávky čurillovcov uznávajú aj OČTK, no dámy z Denníka N sa priamo do centrály Smeru-SSD prišli presvedčiť, že to, čo strana púšťala na svojej tlačovej besede nie je len manipulatívne zostrihané. Keď si celú nahrávku vypočuli po druhýkrát, podľa... Čítať ďalej
25 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme