Ukrajinská šermiarka DISKVALIFIKOVANÁ! Odmietla Ruske podať ruku
28 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Vojna na Ukrajine je stále v plnom prúde a Medzinárodný olympijský výbor sa zaoberá otázku, ako riešiť súboj medzi ruskými a ukrajinskými športovcami. Došlo k tomu potom, čo bola vo štvrtok na majstrovstvách sveta v šerme v Miláne diskvalifikovaná Ukrajinka Olha Charlanová. Odmietla podať ruku ruskej súperke.

Štvornásobná majsterka sveta v šerme Charlanová bola diskvalifikovaná za rozhodnutie, ktoré ukrajinské predsedníctvo označilo za „úplne hanebné“. Nepodala totiž ruku svojej porazenej ruskej súperke Anne Smirnovovej, ktorá na šampionáte v Miláne súťažila ako neutrálna, informujú Parlamentní Listy.

Čierna karta

Charlanová vyhrala nad Ruskou Annou Smirnovou, no odmietla si s ňou podať ruku, píše Ukrajinska pravda. Smirnová na ňu následne podala sťažnosť za neprejavenie rešpektu, za čo je podľa pravidiel čierna karta, ktorá znamená potrestanie diskvalifikáciou.

Napriek tomu Charlanová postúpila do druhého kola, kde sa mala stretnúť s Bulharkou Joanou Ilievovou, čo sa však nestalo. Tabuľa s výsledkami ukázala, že Ilievová postupuje do ďalšieho kola "automaticky". Charlanová bola teda diskvalifikovaná za to, že si s Ruskou odmietla podať ruku. Ukrajinský tím sa pokúsil odvolať, no neúspešne.

Olha Charlanová a Anna Smirnová, zdroj: Getty Images

Reakcia Ukrajiny

Mychajlo Podoľak, zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, na sociálnej sieti ukázal fotku Smirnovovej v ruskej vojenskej zimnej čiapke. “Ako môžeme vidieť, Smirnová otvorene obdivuje ruskú armádu, ktorá zabíja Ukrajincov a ničí naše mestá,“ napísal.

TOTO nás čaká? Jediný "ekologický" elektromobil spôsobil ekologickú KATASTROFU! (FOTO)
Na nákladnej lodi prevážajúcej elektrické a konvenčné autá z Európy do Ázie zúri požiar! Predpokladá sa, že požiar, pri ktorom zomrel člen posádky, niekoľko ďalších bolo zranených a niektorí členovia posádky skočili cez palubu, aby unikli,... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik