Právny štát v TROSKÁCH? Žilinka našťastie bráni Lipšicovi v OHÝBANÍ PRÁVA, upozorňuje Šutaj Eštok
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Štandardne by mal trestný systém na Slovensku fungovať tak, že prípravné konanie prebehne zákonne a podaním obžaloby sa vec dostáva z prípravného konania na hlavné pojednávanie na súde. Na Lipšicovej prokuratúre je to ale inak. Poukazuje na to poslanec a člen mimoparlamentného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok.

Lipšicovi prokurátori porušujú práva obvinených

"V tých najvážnejších, tzv. profilových kauzách vyšetrovatelia NAKA a Lipšicovi prokurátori porušujú práva obvinených. Aj napriek tomu, že obvinení sa domáhajú ochrany svojich práv cez § 363, prokurátori urýchlene podávajú obžaloby len preto, aby sa vec dostala na Špecializovaný trestný súd do volieb," upozorňuje na zvrátený systém nášho tzv. "právneho" štátu Eštok.

Je niečo skazené na Úrade Špeciálnej prokuratúry

Podľa hlasáka Pčolinský, Kaliňák, Para, Výboh a ďalší sú príklady, kedy súd odmietol obžalobu pre vážny zásah do práv obhajoby a vec vrátil prokurátorovi späť. "V právnom svete je to vizitka, že na Úrade Špeciálnej prokuratúry je niečo skazené, keď dochádza k porušeniu práva na obhajobu, ktoré je podstatnou súčasťou každej demokracie," konštatuje poslanec.

Zdroj foto: FB/MŠE | Matúš Šutaj Eštok

A v závere Eštok varuje, že keď mudrlanti budú najbližšie útočiť na Maroša Žilinku, ktorý chráni zákonnosť v tomto štáte, nech sa radšej vyjadrujú k tým ľuďom, ktorí oslabujú spravodlivosť a právny štát.

Politológ: Keby som mal zlé úmysly, nekonal by som inak (VIDEO)
Politický analytik Ján Baránek je presvedčený, že rozhodnutie prezidentky Čaputovej nekandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách nemusí byť konečné. Baránek si totiž myslí, že Čaputová v určitom momente naberie „druhý dych“ a všetko môže byť... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik