O babrákoch Demokratoch
28 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Že prieskumy sú len veľmi zhruba orientačné, vie aj generál vo výslužbe, Jozef Viktorín. Ten si ich však všíma v kombinácii s výrokmi exministra obrany, Demokrata Jaroslava Naďa. Ešte pred odchodom z vlády tvrdil, že kampaň z vládnej pozicie nie je žiadna výhra

Naď sa totiž ešte pár dní pred vymenovaním Čaputovej vlády tešil na to, ako bude robiť kampaň po Slovensku a percentá jeho Demokratom porastú jedna radosť. Prešlo zhruba desať týždňov a Demokrati sa z 3,5 percentných preferencií dostali na dve percentá. Podľa generála Viktorína je to krásny dôkaz babráctva zoskupenia, ktoré si hovorí Demokrati. Kto by sa podľa aktuálnych prieskumov dostal do parlamentu?

Odchod z vlády im mal pomôcť

V jednom z rozhovorov Jaroslav Naď ešte ako minister obrany v demisii očakával, že odchod Demokratov z vládnych pozícií  strane v očiach voliča pomôže. Nesúhlasil s tým, že pred voľbami je výhodou byť členom vlády.

„Na minúty máte rozdelený kalendár, nemáte čas robiť kampaň, nemáte čas chodiť do regiónov, robiť tlačovky o akejkoľvek téme a kedykoľvek chcete. Práve naopak, verím tomu, že budeme oveľa viac viditeľní teraz, keď nebudeme mať všetky vládne povinnosti a budeme sa môcť venovať politike,“ povedal Naď ešte dva dni pred vymenovaním prezidentkinej vlády Ľudovíta Ódora s tým, že už sa na to teší.

Do Grécka odcestovala druhá skupina hasičov, premiér ocenil ich odvahu
Do Grécka v piatok odcestovala druhá skupina slovenských hasičov. Pri hasení lesných požiarov na ostrove Rodos vystriedajú tridsiatku príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorí sa večer vracajú na Slovensko. Na mieste by mali zostať... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Sebe veľmi neprospeli. Komu teda?

„Treba po pravde povedať, že ich odchod z vlády neprospel im, ale Slovensku,“  to už konštatuje generál v. v. Jozef Viktorín ako svoj prvý postreh. Tým druhým je fakt, že ako začali kampaň, ich utešených 3,5 percenta dokázali „stiahnuť na dve percentá.

O čom to svedčí

„Jednoducho o tom, že tak pri vládnutí, ako pri kampaňovaní dokazujú, že sú to nesmierne skvelí babráci. Dalo by sa povedať, že babráctvo doviedli do dokonalosti. No ale tiež to svedčí o tom, že občania majú Naďa, Hegera a vlastne celých podarených „Demokratov“ skutočne už dosť. Skrátka ich už nechcú,“ myslí si Viktorín s tým, že tri roky týchto ľudí na slovenskej politickej scéne ukázalo nie len to, čo sú tí ľudia zač, ale aj to, že verejnosť ich už má dosť.

Zdroj: Facebook | Generál Jozef Viktorín

Aj to je veľa

„Takže z môjho pohľadu aj tie „drobné“ nad 2% je pre vás viac ako si zaslúžite. Takí, ako ste Vy, už nesmú nikdy škodiť občanom Slovenska,“ konštatuje Viktorín.

PRIESKUM! OĽaNO a DEMOKRATI MIMO PARLAMENTU, VEDIE SMER SSD
Voľby do Národnej rady (NR) SR by koncom júla vyhrala strana Smer-SD s podporou 21,5 percenta voličov. Nasledovali by Progresívne Slovensko (PS) so 17,1 percenta a Hlas-SD s podporou 12,1 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Median SK... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik