Nový prieskum! SNS mieša karty a priepasť medzi Smerom a PS sa zväčšuje
28 | 07 | 2023 I Ivan Mihale

Ak by sa voľby konali v júli 2023, vyhral by ich so ziskom 23,1 percenta Smer-SSD, ktorý by bol nasledovaný Progresívnym Slovenskom (13,6 %) a Hlasom-SD (12,5 %). Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu agentúry Polis Slovakia pre spoločnosť Zoznam.

Z prvých čísel prieskumu je značné, že medzi Smerom a zvyškom strán sa čoraz viac zväčšuje rozdielova priepasť, pričom PS stráca na Smer takmer 10 percent. V prvej trojici však stále ide o strany, ktoré by sa do parlamentu dostali, no ďalej je už situácia napätá.

Prieskum sa vykonával telefonicky v dňoch 22.až 27. júla 2023 na vzorke 1034 respondentov. Otázka pre nich znela: "Keby boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie, alebo koalíciu by ste volili?"

 

EXKLUZÍVNE Nový predvolebný prieskum

 

OĽaNO aj Sme rodina mimo parlamentu, SNS naberá voličov

Nasleduje hnutie Republika so ziskom 8,4 percent, a za ňou koalícia OĽaNO a priatelia, ktorá by však ako koalícia so ziskom len 6,2 neprešla do parlamentu, keďže ich potrebuje minimálne 7. KDH sa umiestnila na šiestnom mieste so ziskom 5,5 percent, nasleduje ju Aliancia a SNS s 5,4 percentami. Poslednou stranou, ktorá vážne balansuje na kvóre je SASKA, ktora by sa s 5,2 tesne dostala do parlamentu.

 
Situácia za bránami parlamentu

Za bránami parlamentu je to ešte zaujímavejšie. Ako prvé sa tu totiž umiestnilo hnutie Sme rodina s 4,5 percentami, za ňou Kotlebova ĽSNS (3,1%), Hegerovi Demokrati (3%) a Modrí, Most-Híd (2,5%). V strane sa ešte umiestnilo Maďarské fórum so ziskom 1,6 percent.

 

Preferencie sú spočítané z 56% účasti respondentov. Nerozhodnutých bolo 33 percent, voliť by určite nešlo 11 percent z nich.

ŠKANDÁL, ŠIALENSTVO A RÚHANIE!
Po záplave sťažností od veriacich bola dočasne zatvorená výstava diel známej homosexuálnej umelkyne, LGBTQ aktivistky a filmovej režisérky Rosy von Praunheim v luteránskom kostole sv. Gilesa v Norimbergu. Podľa miestnych novín Nürnberger... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme