Minister zdravotníctva má premiérovi predložiť návrhy na stabilizáciu pediatrie
28 | 07 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Minister zdravotníctva Michal Palkovič má premiérovi Ľudovítovi Ódorovi predložiť návrhy na stabilizáciu a systémové riešenia v oblasti pediatrie. Predseda vlády to uviedol po piatkovom stretnutí s predsedom lekárskych odborárov Petrom Visolajským a odborníčkou rezortu zdravotníctva pre všeobecné lekárstvo pre deti a dorast Elenou Prokopovou. TASR o tom informoval jeho hovorca Peter Majer.

"Predseda vlády si vypočul názory a podnety oboch strán. Aj na základe piatkových stretnutí minister zdravotníctva predloží premiérovi riešenia a návrhy, ktoré budú viesť k stabilizácii a následne k systémovým riešeniam v oblasti ambulantnej a nemocničnej pediatrie," spresnil. Konštruktívny prístup a vecná diskusia podľa neho vedú k pozitívnym výsledkom a pomáhajú pacientom.

Vyše 400 pediatrov podalo výpoveď z ambulantných pohotovostných služieb. Odôvodnili to okrem iného ich nedostatkom a preťaženosťou. Vyzvali preto na prijatie opatrení, ktoré majú zastabilizovať hroziaci kolaps detských ambulancií. Rezort zdravotníctva navrhol viaceré stabilizačné opatrenia. Chce napríklad skrátiť ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí, čo by sa podľa neho mohlo riešiť aj na mimoriadnej schôdzi parlamentu. S návrhom nesúhlasia lekárski odborári. Zmena podľa nich preťaží nemocnice.

Dal väzňovi penisom po čele! Skoro prišiel o semenníky
Trestanec skončil v obrovských bolestiach až na väzenskom lôžku v nemocnici pre obvinených a odsúdených. Čo tomu predchádzalo? V siedmom oddiele leopoldovskej väznici došlo ku konfliktu medzi trestancami, pri ktorom jeden z nich takmer prišiel o... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik