Mikulec vo vývrtke zo Šimka: Na Hamrana mi nesiahaj! Nikdy si sa nemal stať ministrom
29 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

VŠETCI PREMIÉRI, KTORÝCH SOM PRED ÓDOROM ZAŽIL, BY S HAMRANOM VYRAZILI DVERE! Približne takto znie parafráza citátu bývalého ministra vnútra Ivana Šimka, ktorý poskytol rozhovor pre denník Postoj. Toto vyjadrenie dostalo do vývrtky exministra vnútra Romana Mikulca. Mikulec, ktorého ministrovanie bolo pretkané škandálmi, okrem iného naňho jeden z dvorných kajúcnikov očisty vypovedal, že vzal sto tisícový úplatok, čo „apolitická Hamranova polícia“ nikdy nevyšetrovala, aspoň teda verejnosť sa o ničom takom nikdy nedozvedela, sa "svojho" Hamrana zastal. Presne ako prezidentka Čaputová a Čaputovej premiér Ódor. Proste "náš človek".

Presný citát uvedeného výroku Šimka z rozhovoru pre Postoj znie: „Neviem si predstaviť ktoréhokoľvek premiéra, ktorého som zažil, a zažil som ich štyroch, že by bol policajný prezident alebo akýkoľvek iný môj podriadený prišiel za nimi riešiť situáciu, ktorá je v mojom rezorte. Boli by s ním vyrazili dvere.“

Takto jednoznačne Šimko pomenoval situáciu v dnešnej polícii. K tomu navyše dodáva: „Na to zrejme páni policajní dôstojníci neboli zvyknutí, že minister sa o veci aj zaujíma, chce si ich preveriť a prípadne aj nepodpíše všetko, čo mu predložia na stôl.“ 

Mikulec to nevie rozdýchať

"Ivan Šimko, opäť člen KDH, ktorý by mal radšej mlčať po tom, čo mu pani prezidentka odobrala poverenie viesť rezort vnútra za zásahy do práce polície. Namiesto toho dáva rozhovory, kde pokračuje v neadekvátnych vyjadreniach o tom, ako by všetci premiéri, ktorých pred Ódorom zažil, vyrazili s Hamranom dvere. Pán Šimko potvrdzujete, že ste nikdy nemali byť ministrom vnútra a poukazuje na to ako fungovala moc pred 20 rokmi, keď bolo možné zásahovať do práce polície bez toho, aby sa ktokoľvek mohol proti tomu ozvať," pustil sa exminister Mikulec do svojho rezortného nástupcu. Presne ten Mikulec, ktorý sa zapísal do histórie Slovenska ako najodvolávanejší a najneschopnejší minister.

A zaspomínal na svoje ministerské časy: "Môžem Vás ubezpečiť, že ja som ako minister vnútra pozorne čítal, čo mi kto predkladá na podpis. Na rozdiel od Vás som s ľuďmi komunikoval osobne a nie cez poradcov. Ja by som s nimi vyrazil dvere aj sám a nepotreboval by som k tomu premiéra."

GAŠPAR o tom, aké to je, keď ĎURKA vyšetruje ĎURKU
Tibor Gašpar píše, že dočasne poverený minister Ivan Šimko videl, čo nemal a rozhodol sa riešiť nezákonnosti v polícii. Avšak Ďurku treba chrániť, aby nezačal rozprávať o pokynoch zhora... Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar vo svojom... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Hamranove lži

Ak by tu čitateľ nevedel, o čom je reč, tak o tom, že Hamran si ako podriadený Ivana Šimka dovolil, okrem iného, ho aj oklamať. Keď bolo potrebné "nášho chlapca" Ďurku dostať na vysokú pozíciu do policajnej inšpekcie. Šimko po odvolaní uviedol, že síce prestup Ďurku do tejto zložky podpísal. Ale predložené mu to bolo tak, že bude pán trestne stíhaný Ďurka len radovým zamestnancom.

OĽaNO sa nezaprie

Podľa Mikulca je jasné, že Saková, Šutaj Eštok a ďalší zo strany Smer, Hlas a Republika blúznia o tom, ako by chceli vrátiť  systém spred roku 2020, čiže spred Matovičovo-Hegerovo-Ódorovskej vlády späť a mrzí ich Váš odchod.

A do tretice ďalší exminister vnútra

Na Šimka reagovala aj exministerka Denisa Saková. Tá konštatuje, že tzv. vojnu v polícii, na ktorú dlhodobo poukazuje, vyvolali nominanti OĽaNO v radoch polície svojimi nekompetentnými rozhodnutiami, zlyhaniami a neprofesionalitou a častokrát aj ďaleko za hranou zákona. 

„A dnes už títo nominanti počítajú s tým, že so svojimi pracovnými praktikami budú pokračovať v PZ pod vlajkou Progresívneho Slovenska,“ píše Saková.

Mrzí ju, že na to doplácame všetci, a to rekordnou nedôverou ľudí v štátne inštitúcie, pod ktoré spadá aj polícia. „Premiér a pani Prezidentka sa len prizerajú,“ konštatuje Saková v závere svojho stanoviska.

ŠIMKO: Všetci premiéri, ktorých som zažil, by s Hamranom VYRAZILI DVERE! Reaguje aj Saková
Podľa podpredsedníčky Hlasu-SD Denisy Sakovej počítajú nominanti OĽaNO v polícii s tým, že so svojimi pracovnými praktikami budú v Policajnom zbore pokračovať pod vlajkou Progresívneho Slovenska. "VŠETCI PREMIÉRI, KTORÝCH SOM PRED ÓDOROM ZAŽIL, BY... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme