Začala sa rozhodujúca ukrajinská ofenzíva. S pomocou Západu.
28 | 07 | 2023 I Milan Laca

Začala sa hlavná fáza protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny. 

Ukrajinská armáda začala hlavnú fázu protiofenzívy. Informoval o tom denník New York Times, s odvolaním sa na dvoch predstaviteľov Pentagonu.

Hlavný úder

Ukrajina podľa nich „začala hlavný úder svojej protiofenzívy“. Ukrajinské vojenské velenie „vrhlo do boja tisíce vojakov zo zálohy“, z ktorých mnohých vycvičili na Západe. Podľa  novín, ak bude úspešná, nová operácia potrvá jeden až tri týždne.

K útoku na Krymský most sa priznali Ukrajinci!
Ukrajinci sa po mesiacoch priznali k útoku na Krymský most. Výbuch si 8. októbra 2022 vyžiadal štyri ľudské životy, poškodil vozovku a zapálil vlak, ktorý práve prevážal pohonné hmoty. Ukrajinská tajná služba SBU sa prihlásila k výbuchu nákladného... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

USA nie sú spokojné 

Spojené štáty americké potvrdili, že Washington nie je spokojný s tempom protiofenzívy ukrajinskej armády. John Kirby, koordinátor strategickej komunikácie v Rade národnej bezpečnosti Bieleho domu, vyhlásil, že Spojené štáty nemajú v úmysle zaujať k tejto otázke stanovisko. Dodal, že Washington nebude kritizovať činy Kyjeva "z gauča" a že oni sami by mali merať pokrok podľa vlastného plánu.

Podiel Západu 

Námestník britského ministra obrany James Hippie pre novina The Telegraph povedal, že Británia a Spojené štáty sú zapojené do prípravy plánu na protiofenzívu Ukrajiny. Podľa Hippieho ukrajinské ozbrojené sily v súčasnosti napĺňajú očakávania spojencov. "Vo všeobecnosti plnia plán, ktorý vyvinuli s nami, Američanmi a ďalšími počas minulej zimy," uviedol Hippie.

Sú spokojní

Námestník britského ministra obrany poznamenal, že ukrajinské velenie teraz postupuje "s náležitou starostlivosťou", aby neposlalo na bojisko veľké množstvo vojenského personálu a západných zbraní. Hippie zdôraznil, že to, čo sa deje na Ukrajine, „nie je hollywoodsky film“, do septembra nebude žiadna chvíľa s postupujúcim tankom za hudbou a víťazstvom. Zároveň dodal, že Rusko  nikdy nebude slabým protivníkom. Šéf Pentagonu Lloyd Austin nedávno vyhlásil, že Ukrajina má stále silu pokračovať v protiofenzíve.

Aká dobrá vec je tá vojna! Výhodná pre Ukrajinu
Vojna zmenila Ukrajinu z agrárneho štátu na superlaboratórium vynálezov. Dnes sa Ukrajina zmenila na superlaboratórium na vývoj inovatívnych vojenských produktov a má veľmi reálnu príležitosť vyvíjať riešenia na svetovej úrovni. Píše o tom denník... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme