Ukrajinský poslanec strany Sluha ľudu na luxusnej dovolenke na Maldivy
27 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Ukrajinského poslanca zastihli na luxusnej dovolenke na Maldivách. 

Vzdal sa mandátu, píše maďarský portál Mandiner.

Začalo sa vyšetrovanie, či ukrajinský poslanec vycestoval na Maldivi počas vojny legálne.

Yury Aristov, zástupca strany Sluha ľudu stojacej za prezidentom Volodymyrom Zelenskyim, ktorá tvorí vládnu väčšinu, podal demisiu z poslaneckého mandátu po tom, čo ho novinári videli v polovici júla v päťhviezdičkovom hoteli na Maldivách. Oznámil to predseda Snemovne parlamentu Ruslan Stefanchuk.

 

Na najbližšej schôdzi bude parlament rokovať aj o zbavení poslanca mandátu

48-ročný Aristov bol podpredsedom výboru pre národnú bezpečnosť, obranu a spravodajstvo a v tejto funkcii mal prístup aj k štátnym tajomstvám.

Zisťujú, či na Maledivy cestoval legálne 

Tlačová služba Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SZBU) a Štátneho vyšetrovacieho úradu (DBR) v stredu oznámili, že sa začalo vyšetrovanie s cieľom zistiť, či predstaviteľ počas vojny vycestoval na Maldivy legálne. Úrady prehľadali aj Aristovov dom. Na základe materiálov generálnej prokuratúry a vyšetrovacieho úradu, ako aj informácií šírených v médiách bolo proti nemu začaté trestné stíhanie pre podozrenie, že sa dostal z Ukrajiny do zahraničia s falošnými dokladmi.

V januári bol na Ukrajine prijatý prezidentský dekrét a rozhodnutie vlády, ktoré zakazuje úradníkom cestovať do zahraničia bez patričného dôvodu počas vojny v krajine. Predstavitelia parlamentu a samosprávy, prokurátori, sudcovia a iní úradníci môžu prekračovať štátnu hranicu len na služobné cesty. Môžu vycestovať do zahraničia na účely rokovaní, lekárskeho ošetrenia a starostlivosti o maloleté deti, nemôžu však ísť do zahraničia na dovolenku.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni

Zdieľať tento článok