ŠKANDÁL, ŠIALENSTVO A RÚHANIE!
27 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Po záplave sťažností od veriacich bola dočasne zatvorená výstava diel známej homosexuálnej umelkyne, LGBTQ aktivistky a filmovej režisérky Rosy von Praunheim v luteránskom kostole sv. Gilesa v Norimbergu.

Podľa miestnych novín Nürnberger Nachrichten, bola výstava "Ježiš miluje" súčasťou takzvaného "Pride týždňa" v Norimbergu, ktorý sa začal 20. júla.

PODĽA MIESTNEHO PASTORA THOMASA ZEITLERA SA VYSTAVENÉ OBRAZY "ZAOBERAJÚ DÔLEŽITÝMI TÉMAMI", "AJ Z CIRKEVNÉHO HĽADISKA", AKO SÚ "NÁBOŽENSTVO, SEXUALITA, HOMOEROTIKA, LÁSKA A SMRŤ".

Preto sa norimberský dekanát rozhodol ich vystaviť a nadviazať spoluprácu s von Praunheimom.

Veriaci však tvrdia, že výstava je len "pornografia" a "rúhanie", podľa nemeckého spravodajského portálu Idea.

JEDEN OBRAZ ZOBRAZUJE KRISTA S ANJELMI A VEDĽA NEHO JE HOMOSEXUÁLNY PÁR, KTORÝ MÁ SEX A NÁPIS "FUCK FOR PEACE".

Ďalšie obrázky zahŕňajú penisy a pápeža Benedikta XVI. A jeden z "výtvorov" ukazuje celok, v ktorom ľudia uspokojujú jeden druhého a seba.

Výstava bola nakoniec kritizovaná natoľko, že sa rozhodlo o jej zatvorení, podľa hovorcu dekana Joachima Baumgardta.

AKO POVEDAL, DOSTALI SME TISÍCE SŤAŽNOSTÍ A SPRÁV. MNOHO ĽUDÍ BOLO NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH POBÚRENÝCH INCIDENTOM A ŠKANDALÓZNU VÝSTAVU OZNAČILI ZA ŠIALENSTVO A RÚHANIE.

Luteránska cirkev v Nemecku je už nejaký čas takmer pod kontrolou Zelených a podľa kritikov, ako je mediálny odborník Norbert Bolz, sa stala vetvou strany.

Napríklad Katrin Göring-Eckardtová, zástupkyňa Zelených v Bundestagu, bola predsedníčkou synody evanjelickej cirkvi v rokoch 2009 až 2013, pripomína poľský spravodajský portál wPolityce.

Preto dodávajú, že nie je prekvapujúce, že sa stala jedným z hlavných zástancov zelených, liberálnych ideológií.

V posledných rokoch podujatie luteránov v Nemecku, ktoré sa koná každé dva roky, zahŕňalo programy ako moslimský kabaret, tanec proti "pravicovému extrémizmu", maľovanie farebných vagín (bez mužov) a diskusie o klimatickej katastrofe, ktorej ľudstvo čelí.

Konali sa však aj workshopy s názvami ako "O ženskej sexualite – Ako ľahšie dosiahnuť orgazmus" a "Božie požehnanie počas zmeny pohlavia".

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik