ŠIMKO: Všetci premiéri, ktorých som zažil, by s Hamranom VYRAZILI DVERE! Reaguje aj Saková
27 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Podľa podpredsedníčky Hlasu-SD Denisy Sakovej počítajú nominanti OĽaNO v polícii s tým, že so svojimi pracovnými praktikami budú v Policajnom zbore pokračovať pod vlajkou Progresívneho Slovenska.

"VŠETCI PREMIÉRI, KTORÝCH SOM PRED ÓDOROM ZAŽIL, BY S HAMRANOM VYRAZILI DVERE,“ parafrázuje Saková v nadpise svojho príspevku na Facebooku bývalého ministra vnútra Ivana Šimka, ktorý poskytol rozhovor pre denník Postoj.

Presný citát uvedeného výroku Šimka z rozhovoru pre Postoj znie: „Neviem si predstaviť ktoréhokoľvek premiéra, ktorého som zažil, a zažil som ich štyroch, že by bol policajný prezident alebo akýkoľvek iný môj podriadený prišiel za nimi riešiť situáciu, ktorá je v mojom rezorte. Boli by s ním vyrazili dvere.“

Takto jednoznačne podľa Sakovej Šimko pomenoval situáciu v dnešnej polícii. K tomu navyše podľa exministerky vnútra dodáva: „Na to zrejme páni policajní dôstojníci neboli zvyknutí, že minister sa o veci aj zaujíma, chce si ich preveriť a prípadne aj nepodpíše všetko, čo mu predložia na stôl.“ (Citované je presné znenie výroku podľa rozhovoru pre Postoj.)

Saková ďalej konštatuje, že tzv. vojnu v polícii, na ktorú dlhodobo poukazuje, vyvolali nominanti OĽaNO v radoch polície svojimi nekompetentnými rozhodnutiami, zlyhaniami a neprofesionalitou a častokrát aj ďaleko za hranou zákona. „A dnes už títo nominanti počítajú s tým, že so svojimi pracovnými praktikami budú pokračovať v PZ pod vlajkou Progresívneho Slovenska,“ píše Saková.

Bývalú ministerku vnútra podľa jej slov mrzí, že na to doplácame všetci, a to rekordnou nedôverou ľudí v štátne inštitúcie, pod ktoré spadá aj polícia. „A to napriek tomu, že drvivá väčšina policajtov sa snažila a snaží robiť svoju prácu čestne, zodpovedne a slušne. Väčšina z nich, ktorí mali nárok na výsluhový dôchodok, rady PZ radšej opustilo. Nedokázali sa prizerať, ako policajný zbor, ktorého boli roky súčasťou a podieľali sa na jeho budovaní, je ovládaný pár jednotlivcami s diktátorským praktikami, ktorí sa vymkli akejkoľvek kontrole,“ uviedla Saková.

Premiér a pani Prezidentka sa len prizerajú,“ konštatuje Saková v závere svojho stanoviska.

GAŠPAR o tom, aké to je, keď ĎURKA vyšetruje ĎURKU
Tibor Gašpar píše, že dočasne poverený minister Ivan Šimko videl, čo nemal a rozhodol sa riešiť nezákonnosti v polícii. Avšak Ďurku treba chrániť, aby nezačal rozprávať o pokynoch zhora... Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar vo svojom... Čítať ďalej
27 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik