"Remišová? Matovič? NIE, ORBÁN!" Vysvetľuje Lucia Ďuriš Nicholson
27 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Pozerám, že Orbán poriadne naštval našich politikov - od tých normálnych až po Fica, Danka a Uhríka. Je smiešne, že riešia nejaké Orbánove výroky a pritom im uniká podstata: maďarský premiér si už dávno kúpil (náklonnosť) juhu Slovenska," myslí si europoslankyňa Lucia Ď. Nicholson, ktorá na sociálnej sieti vysvetlila, PREČO NIE Remišová, PREČO NIE Matovič, ale PREČO ÁNO, Viktor Orbán.

Viete, prečo si ich získal? Pýta sa Lucia Ď. Nicholson a vymenúva:

Po prvé: Lebo slovenské vlády sa na južné obce a mestá vykašľali. Zabudnutá časť Slovenska, zanedbané regióny ako Novohrad.

Po druhé: Lebo slovenské vlády tak zabetónovali eurofondy, že sa k nim starostovia obcí nedostali. Tie tonové vyplňovačky zbytočných papierov, to množstvo šikany a tie nekonečné kontroly a prieťahy.

Výzvy z Maďarska

"A vtedy prišli výzvy z Maďarska na podporu projektov za desiatky miliónov eur, do ktorých sa veľmi jednoducho mohli zapájať aj naše južné obce. Ponuka, ktorá sa neodmieta. Keď slovenská vláda nedokáže dať na rekonštrukciu kaštieľa v Galante a na infraštruktúrne projekty a na škôlky v južných obciach, maďarská vláda sa postarala. Choďte sa spýtať, kto pomohol slovenským poľnohospodárom z juhu? Remišová? Matovič? Nie, Orbán. Bez zbytočných prieťahov, bez úradníckej šikany," vysvetľuje Remišová.

"V Balogu nad Ipľom, vo Vinici a v ďalších obciach kúpila Orbánova vláda deťom z maďarských škôl autobusy, aby ich do škôl mohli zvážať. Slovenská škola s internátom vo Veľkej Čalomii, ktorá mala obrovský problém dostať deti do vzdialenej školy, zostala bez autobusu, lebo slovenská vláda to mala na háku. Napokon im autobus kúpila pani Diana Polomská zo súkromných zdrojov," píše Remišová a upozorňuje, že Polomská je dnes v Jablku.

Čerešničkou na torte podľa Nicholson je príbeh úspešného športového klubu v Novohrade

"Úspešný športový klub pre decká z mesta v Novohrade nedávno skoro zatvorili, lebo mesto im dalo na chod len smiešnu almužnu. Zaúradovala maďarská vláda a ponúkla im vybudovanie športovej akadémie. Jediná podmienka je, že deti sa musia hlásiť k maďarskej národnosti. Bingo!" Tlieska cez emotikon Lucia Ď. Nicholson.

"O eurofondovej podpore južných častí Slovenska zo strany Orbánovej vlády som už hovorila aj s eurokomisármi. Tvárili sa znepokojene, asi tak, ako naši politici po Orbánových výrokoch. Ale jedno si musíme uvedomiť: slovenské vlády roky zanedbávali južné okresy a eurofondy zabetónovali tak, že sa k nim nikto normálny nedostal. Orbán len využil našu vlastnú neschopnosť," konštatuje v závere príspevku Lucia Ď. Nicholson.

TOTO vyhlásenie Viktora Orbána pobúrilo politikov na Slovensku, naprieč celým politickým spektrom

Orbán cez víkend na letnej univerzite Maďarov v Rumunsku kritizoval maďarskú menšinu na Slovensku, ktorá napriek tomu, že tvorí zhruba desať percent obyvateľstva, nie je schopná zabezpečiť svoje zastúpenie v slovenskom parlamente. Situáciu označil za slabý výkon, pokiaľ niekto chce niečo urobiť pre svoju vlasť v "odtrhnutých častiach krajiny". Rezort diplomacie si v súvislosti s Orbánovými výrokmi predvolal maďarského veľvyslanca Csabu Balogha. Požiadal ho, aby premiérove slová vysvetlil.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik