Publicista Šimečka hovorí o voličoch Smeru ako o SVINIACH, Šutaj Eštok reaguje
27 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas) reagoval vo videu na Facebooku na slová publicistu Martina Milana Šimečku, ktorý sa o voličoch strany Smer nepriamo vyjadril ako o „sviniach“.

Šimečka v nedávnej diskusii Denníka N v Banskej Bystrici uviedol, že Smer-SD sa líška sviniam vnútri ľudských bytostí a „tie odpovedajú tým, že ho volia“.

Šutaj Eštok hneď v úvode videa vyhlasuje, že ľudia s iným ako liberálnym názorom nie sú svine. „Aj keď liberálne médiá a politické strany delia ľudí do dvoch kategórií, že buď volíte tie správne strany – PS, Demokratov, možno ešte maximálne SaS – a ste múdry, spravodlivý, slušne vychovaný, alebo volíte nedajbože opozíciu – Hlas, Smer či nedajbože SNS – a ste hlupák a sviňa,“ konštatuje poslanec.

Podľa Šutaja Eštoka Šimečka, ktorý nepriamo nazval voličov opozície sviňami, úplne bez hanby presunul voličov s iným ako liberálnym a pravicovým provládnym názorom do podradnej kategórie.

Tak teda pozor, pán Šimečka! Slovensko je demokratický štát a každý občan si tu môže vyjadriť akýkoľvek politický názor a môže voliť, koho len chce, bez toho, aby ste ho Vy a Vaši kolegovia urážali,“ upozorňuje Šutaj Eštok.

Poslanec Hlasu je zvedavý, ako na túto urážku ľudí s iným ako liberálnym názorom zareaguje syn publicistu Šimečku, šéf Progresívneho Slovenka Michal Šimečka, „ktorý má v Bruseli plné ústa demokracie a slobody prejavu“. Ak ostane ticho, bude nám hneď všetkým jasné, čo sa stane, ak tu po voľbách budeme mať Progresívne Slovensko.

Šutaj Eštok si myslí, že novinár Šimečka nie je s podobnými vyjadreniami sám. Pripomína, že nie tak dávno redaktor denníka SME hovoril o kvičaní svíň, keď sa ľudia nechceli dávať očkovať, a vtedy tiež nikto z našich „pseudodemokratov“ takéto vyjadrenia hrubo neodsúdil.

A potom tu chceme hovoriť o slušnosti spoločnosti! Takí sú tí naši najprogresívnejší a najspravodlivejší demokrati. Každý, kto má iný názor, bude sviňa a občan druhej kategórie. Pred takýmito ľuďmi Boh ochraňuj Slovensko!,“ uzatvára Šutaj Eštok.

Hlas už chystá vedeniu polície škatule (VIDEO)
Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Igor Matovič (OĽaNO) sa stretli v televíznej diskusii, kde hovorili aj o súčasnej situácii v polícii. Podľa Šutaja Eštoka Matovič hľadá smietku v Šimkovom oku, pričom nevidí brvno v tom Mikulcovom. V diskusii Šutaj... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik