Poslanec Taraba hovorí o politickom lynčovaní
27 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Poslanci Národnej rady SR Filip a Štefan Kuffovci sa nevzdajú kandidatúry v predčasných parlamentných voľbách pre ich obžalobu a naplánované súdne pojednávanie.

Pre TASR to uviedol bývalý predseda strany Život-NS Tomáš Taraba. Obžalobu označil za politický lynč. Zároveň uviedol, že všetci jeho kolegovia, kandidujúci vo voľbách za SNS, sa vzdali alebo si pozastavili členstvo v strane Život-NS. Chcú predísť interpretáciám o obchádzaní zákona.

Obžalobu Kuffovcov pre prečin nebezpečného vyhrážania sa formou spolupáchateľstva označil Taraba za typickú politickú kriminalizáciu. Poukázal aj na to, že termín súdneho pojednávania je naplánovaný v závere septembra, teda krátko pred parlamentnými voľbami. Predpokladá, že obžalobu súd zmietne zo stola ako neopodstatnenú.

Čo sa týka ukončenia či pozastavenia členstva v strane Život-NS, podľa Tarabových slov chcú predísť spochybňovaniu volebného výsledku SNS. Strany sa totiž do volieb nespojili ako koalícia, ale osobnosti z iných strán kandidujú za SNS. "Prijali sme rozhodnutia, aby nikto nemohol situáciu interpretovať tak, že obchádzame koalíciu a zákon," uviedol Taraba, ktorý z týchto dôvodov skončil aj ako predseda strany. Jej novým šéfom sa stal Tibor Pénzeš.

Na otázku o prípadnom zlúčení strán Taraba odpovedal, že ďalší postup budú riešiť po voľbách. Vtedy si majú upraviť aj ďalší spôsob vzájomnej spolupráce.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok