Rusi sa hýbu vpred
27 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ruské ozbrojené sily postúpili o 2700 metrov v Krasnolimanskom smere.

Ministerstvo obrany: Ruské ozbrojené sily prešli 2,7 km hlboko do obrany ozbrojených síl Ukrajiny v Krasnolimanskom smere.

Pomaly postupujú
Ruské jednotky sa posunuli takmer tri kilometre Krasnolimanským smerom, informovalo ministerstvo obrany v súhrne o špeciálnej operácii. "Jednotky 15. motostreleckej brigády skupiny vojsk "Stred" pokračovali v útočných operáciách v oblasti osady Sergejevka v Luhanskej ľudovej republike. Postup bol tri kilometre pozdĺž frontu a 2700 metrov hlboko do obranu nepriateľa. Okrem toho ruská armáda odrazila štyri útoky ozbrojených síl Ukrajiny v Luhanskej republike. Za posledný deň nepriateľ stratil viac ako 190 vojakov, päť obrnených bojových vozidiel, štyri pickupy, dve húfnice, tri lafety samohybného delostrelectva Gvozdika a protibatériový radar AN / TPQ-50. Deň predtým obsadili Sergejevku v smere Krasnolimansky. Celkový postup jednotiek bol až štyri kilometre pozdĺž frontu a dva do hĺbky bojových formácií nepriateľa.  
Poplach na Ukrajine! Rusko chystá veľký úder!
Hrozba strategického letectva: V Rusku vzlietlo 12 bombardérov. Ukrajinské Vzdušné sily hlásia na stredu večer hrozbu ruského raketového útoku v dôsledku štartu 12 strategických bombardérov. Odštartovali! Tlačová služba veliteľstva vzdušných... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca
Smer Záporožie
V tomto sektore nepriateľských akcií sa ukrajinské ozbrojené sily neúspešne pokúsili postúpiť smerom na Rabotino, pričom prišli o dva tanky, húfnicu Giacint-B a samohybné delo Gvozdika. "Ráno 26. júla nepriateľ obnovil intenzívne útočné operácie v smere na Orechovskoje. Uskutočnil masívny útok silami troch práporov posilnených tankami," píše sa v správe. Ruské jednotky odrazili všetky útoky a udržali svoje pozície. Ukrajinská armáda stratila 22 tankov, desať bojových vozidiel pechoty, obrnené bojové vozidlo a viac ako sto vojakov.
Smer Doneck
Ruská armáda odrazila štyri ukrajinské útoky v Doneckej ľudovej republike. " Celkovo stratil Kyjev v tomto sektore frontu až 210 vojakov, sedem obrnených bojových vozidiel, tri automobily, dva delostrelecké systémy M777, tri lafety samohybného delostrelectva Krab, delá D-20 a D-30 a húfnicu M119. .
Smer Kupjansk a Cherson
Jednotkám Západnej skupiny síl sa podarilo postúpiť a zaujať výhodnejšie pozície na Kuzemovskom smere. Straty nepriateľa za deň boli do 135 vojakov, tank a tri obrnené bojové vozidlá, štyri autá, delostrelecký systém M777, húfnice "Msta-B" a D-20, samohybné delá "Gvozdika" a protibatériový radar AN / TPQ-50. Na Chersonskom smere stratili ozbrojené sily Ukrajiny až 40 vojakov. Okrem toho ruské vojská zničili muničný sklad.
Kyjev: Kazetovú muníciu už používame!
Ozbrojené sily potvrdili, že v okolí Bachmutu už používajú kazetové granáty. Serhij Cherevaty, hovorca východnej skupiny ozbrojených síl Ukrajiny, potvrdil, že ozbrojené sily už používajú kazetovú muníciu v okolí Bachmutu. Áno... Na otázku, či... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik