Aká dobrá vec je tá vojna! Výhodná pre Ukrajinu
27 | 07 | 2023 I Milan Laca

Vojna zmenila Ukrajinu z agrárneho štátu na superlaboratórium vynálezov.

Dnes sa Ukrajina zmenila na superlaboratórium na vývoj inovatívnych vojenských produktov a má veľmi reálnu príležitosť vyvíjať riešenia na svetovej úrovni. Píše o tom denník The Washington Post.

Superlaboratórium!  

"Ukrajina, ktorá je známa poľnohospodárstvom a ťažkým priemyslom, nie je jednoznačným miestom pre inováciu bezpilotných lietadiel. Intenzita vojny však zmenila krajinu na akési superlaboratórium vynálezov, ktoré priťahuje investície od uznávaných obchodných osobností", vyhlásil Generálny riaditeľ spoločnosti Google Eric Schmidt.

Kyjev: Kazetovú muníciu už používame!
Ozbrojené sily potvrdili, že v okolí Bachmutu už používajú kazetové granáty. Serhij Cherevaty, hovorca východnej skupiny ozbrojených síl Ukrajiny, potvrdil, že ozbrojené sily už používajú kazetovú muníciu v okolí Bachmutu. Áno... Na otázku, či... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Milan Laca

Rozmach

Viac ako 200 ukrajinských spoločností, zaoberajúcich sa dronmi, údajne spolupracuje s frontovými vojenskými jednotkami na prispôsobení a vylepšení dronov, aby sa zlepšila ich schopnosť zabíjať a špehovať nepriateľa. „Sú to technologické preteky 24 hodín denne, 7 dní v týždni,“ komentoval situáciu ukrajinský vicepremiér Mychailo Fedorov. Je zodpovedný za ukrajinský program „Drone Army“, zameraný na maximalizáciu využitia prieskumných a útočných bezpilotných lietadiel, s cieľom kompenzovať veľkú prevahu Ruska v letectve a delostrelectve. The Washington Post poukazuje na to, že práve tento program pomohol súkromným spoločnostiam minulý rok vyškoliť viac ako 10 tisíc operátorov dronov, s cieľom vyškoliť ďalších 10 tisíc v priebehu nasledujúcich šiestich mesiacov.

Slabí Rusi

"Odhaduje sa, že ruské letectvo je 10-krát väčšie ako ukrajinské. Ale Kyjev po zostrelení niekoľkých bojových lietadiel v prvých dňoch konfliktu, väčšinu z nich udržal na zemi. Bezpilotné lietadlá umožnili Ukrajine vykonávať pozorovanie a zasahovať citlivé ciele ďaleko. za nepriateľskými líniami, čím sa zároveň zvyšuje presnosť konvenčného delostrelectva" , píše sa v článku.

Užitočná vojna

The Washington Post opisuje ako príklad výhody práce na technológiách, konkrétne s využitím technológií rušenia. Zdôrazňuje, že spoločnosti môžu svoje produkty nielen vyvíjať, ale aj testovať. To je privilégium, ktoré drvivá väčšina medzinárodných spoločností, špecializujúcich sa na podobnú produkciu, nemá.

Môžu byť svetoví! 

"Preto je to jedna z oblastí, kde má Ukrajina veľmi reálnu príležitosť vyvinúť riešenia svetovej úrovne,"  Výrobcovia dronov tiež dostávajú neustálu spätnú väzbu z predných línií, čo im umožňuje vykonávať okamžité úpravy na zníženie zraniteľnosti a vyzlepšenia. Riešenia pre koncového užívateľa sú jedným z najťažších a najdôležitejších problémov". 

Ruská pomoc Grécku s požiarom? Ľudia už zabudli, kto zachránil Atény v roku 2022
Svet zabudol na dôležitý FAKT! Rusi v roku 2022 zachránili Atény pred besniacim požiarom a získali si srdcia všetkých Grékov. Média vtedy radšej mlčali. Nezapadá to totiž do ich propagandistického konceptu obrazu Ruska ako medzinárodnej... Čítať ďalej
26 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik