Robert Fico odmieta, že Slovensko je odtrhnuté územie
25 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Odmietam, že Slovensko je odtrhnuté územie," píše na sociálnej sieti Robert Fico, predseda strany SMER - SSD.

Názor Roberta Fica, predsedu stranu SMER - SSD, zverejnený na sociálnej sieti prinášame v plnom znení.

Robert Fico píše:

Maďarského premiéra V. Orbána rešpektujem ako suverénneho politika tvrdo obhajujúceho národné záujmy Maďarska. Máme rovnaké názory na význam V-4, na životnú dôležitosť práva veta v EÚ, či na vojnu na Ukrajine.

Keď som bol premiérom, podarilo sa nám spoločne konsolidovať komplikované slovensko-maďarské vzťahy, pretože sme boli obidvaja politicky silní. V. Orbán vie, že SR je dnes slabá ako nikdy, že ju tri roky viedli a vedú amatéri bez vzťahu k vlastnej krajine. Ani tak však nemôžem súhlasiť s tým, aby označoval Slovensko ako „odtrhnuté územie“. To je to isté, ako keby som takto hovoril o Podkarpatskej Rusi. Československo bolo v roku 1918 rovnakým nástupníckym štátom po rozpade Rakúsko-Uhorska ako Maďarsko.

Slovensko potrebuje stabilnú, suverénnu a sebavedomú vládu. Voľby 30. septembra budú aj o tom, či si podobný slovník voči Slovensku budú môcť zahraniční politici dovoľovať.

Pozn.redakcie:

Orbán cez víkend na letnej univerzite Maďarov v Rumunsku kritizoval maďarskú menšinu na Slovensku, ktorá napriek tomu, že tvorí zhruba desať percent obyvateľstva, nie je schopná zabezpečiť svoje zastúpenie v slovenskom parlamente. Situáciu označil za slabý výkon, pokiaľ niekto chce niečo urobiť pre svoju vlasť v "odtrhnutých častiach krajiny".

Rezort diplomacie si v súvislosti s Orbánovými výrokmi predvolal maďarského veľvyslanca Csabu Balogha. Požiadal ho, aby premiérove slová vysvetlil.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok