PS o tom, čo hodlajú urobiť s §363 po voľbách
25 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Progresívci majú čo sa týka §363 jasno a zverejnili, čo s ním urobia po voľbách, ktoré sa budú konať 30. septembra 2023. 

Plány s §363 zverejnili na sociálnej sieti a my ich preberáme v plnom znení

Takže takto by mal dopadnúť §363 podľa PS

Narozdiel od Smeru, Hlasu, SNS a Republiky v PS dlhodobo zastávame názor, že slovenská prokuratúra potrebuje zásadnú reformu. Súčasný sovietsky model je nevyhnutné zrušiť a nahradiť systémom prokuratúry vhodným pre demokratickú krajinu.

Preto budeme presadzovať zavedenie modelu štátneho zastupiteľstva, v ktorom nebude mať generálny prokurátor ani zďaleka také silné postavenie ako v súčasnom systéme a v žiadnom prípade nebude môcť zasahovať vyšetrovania.

Naproti tomu, radoví prokurátori budú procesne omnoho autonómnejší. Zároveň však budú aj oveľa dôslednejšie kontrolovaní, a to prostredníctvom nového systému inštitucionálnej a verejnej kontroly prokurátorskej činnosti, ktorý radikálne zlepší možnosti vyvodzovania zodpovednosti za ich zlyhania.

Paragraf 363, aj podľa staršieho výroku súčasného generálneho prokurátora, robí v trestných konaniach šarapatu, pretože pre vybraných ľudí znamená šancu na beztrestnosť❗️ Smeru, Hlasu, SNS a Republike to zrejme vyhovuje, ale nám nie.

Nikto nesmie byť beztrestný a preto chceme paragraf 363 zrušiť, pričom o zákonnosti prípravného konania nebude viac rozhodovať generálny prokurátor, ale sudca alebo sudkyňa pre prípravné konanie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik