Kyjev: Kazetovú muníciu už používame!
26 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ozbrojené sily potvrdili, že v okolí Bachmutu už používajú kazetové granáty.

Serhij Cherevaty, hovorca východnej skupiny ozbrojených síl Ukrajiny, potvrdil, že ozbrojené sily už používajú kazetovú muníciu v okolí Bachmutu.

Áno...

Na otázku, či Čerevaty môže potvrdiť informácie, ktoré šíria ruskí „militanti“ o používaní americkej kazetovej munície v okolí Bachmutu, odpovedal:  "Ozbrojené sily využívajú celú sériu munície, ktorú nám poskytli naši partneri a robia to efektívne. To, že to ruskí vojaci spomínajú, je kompliment pre našich strelcov."

Kto opäť útočil na Moskvu?
Ukrajinské médiá informovali, kto stojí za útokom dronu na Moskvu. Ukrajinská pravda: Nočný útok na Moskvu bol špeciálnou operáciou Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Špeciálna operácia Denník Ukrajinska... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Milan Laca

O bojoch

Čerevaty sa vyjadril aj k postupu Rusov v oblasti Novojehorivky v smere Svatov. "Situácia je tam pod kontrolou. Ak sú tam pohyby, tak v rámci taktických pohybov. Nepriateľovi sa nepodarilo dosiahnuť žiadny výrazný úspech, napriek tomu, že sa tam posledný týždeň snažil sústrediť maximálne úsilie."

Budeme ju používať!  

Interfax-Ukraine“, ktorý cituje slová prezidenta Volodymyra Zelenského v rozhovore s africkými novinármi napísal:  "Áno, na bojisku, teraz proti nepriateľovi, na našej pôde, keď proti nám použijú kazetovú muníciu, použijeme rovnaké zbrane proti nim. A oprávnene.Ukrajina bude na svojom území používať kazetovú muníciu, čo je férové ​​voči nepriateľovi", povedal Zelenskyj.

Tvrdenie

Zelenskyj zdôraznil, že Ukrajina dostala „kazetovú muníciu v roku 2023, po deviatich rokoch nepriateľských akcií proti Ukrajine zo strany Ruskej federácie, rôzne zbrane, zakázané zbrane, vrátane kazetovej munície. Podľa neho začala Ukrajina pred deviatimi rokmi žiadať svet, aby zakázal Rusku používať kazetovú muníciu proti obyvateľstvu.

Moskva avizuje tvrdú odvetu, ak nie priam vendetu
Ruské ministerstvo zahraničných vecí vydalo vyhlásenie v súvislosti s ukrajinskými útokmi na Moskvu a Krym. Podľa Ministerstva obrany RF došlo 24. júla skoro ráno k pokusom o útok na ciele v Moskve pomocou dvoch ukrajinských bezpilotných lietadiel.... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

 

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme