Hlas už chystá vedeniu polície škatule (VIDEO)
25 | 07 | 2023 I Eka Balaskova

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a Igor Matovič (OĽaNO) sa stretli v televíznej diskusii, kde hovorili aj o súčasnej situácii v polícii. Podľa Šutaja Eštoka Matovič hľadá smietku v Šimkovom oku, pričom nevidí brvno v tom Mikulcovom.

V diskusii Šutaj Eštok Matovičovi pripomenul Mikulcovu komunikáciu, v rámci ktorej sa ako minister u generála Lučanského dožadoval informácií zo živých spisov. Šutaj Eštok skonštatoval, že (aj) čurillovci majú na svedomí Lučanského smrť a verí, že súčasné vedenie polície skončí hneď po voľbách. Hamranove slová spochybňuje aj bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek.

Najlepší minister v histórii

Romana Mikulca Igor Matovič, ale aj Eduard Heger niekoľkokrát označili za najlepšieho ministra vnútra v histórii SR, keďže bol 8x neúspešne odvolávaný. Šutaj Eštok pripomína jeho komunikáciu s generálom Lučanským, v rámci ktorej sa informoval na konkrétny živý prípad.

„Čiže keď sa minister Mikulec, tuná nohsled pána Matoviča pýta na živé spisy, vtedy je najlepší minister, ktorý je osemkrát odvolávaný, génius. A keď príde minister Bíreš, minister pôdohospodárstva, za pánom Šimkom, pretože NAKA zase za okázalých okolností vbehne na PPA (Pôdohospodársku platobnú agentúru, pozn. red.), pozatvára ľudí do väzby, na druhý deň tí ľudia z väzby vyjdú bez toho, aby bol vznesený jeden jediný procesný úkon, tak asi minister príde za tým druhým ministrom a opýta sa ho, čo sa deje,“ hovorí Šutaj Eštok s tým, že Šimko šiel za policajným prezidentom, od ktorého dostal odpoveď, že mu to nemôže povedať.

Ivan Šimko prelomil mlčanie!
Ivan Šimko sa vrátil na sieť. Uverejnil text, v ktorom sa vyjadruje k mnohému. Hoci možno - v inotajoch a cez citáciu pápeža. Napokon, posúďte sami. "Milí priatelia, po niekoľkodňovej odmlke sa do tohto elektronického priestoru zasa vraciam.... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Majú ho na svedomí

Šutaj Eštok konštatuje, že aj smrť generála Lučanského majú na svedomí čurillovci.

„A Ďurka osobne, ako tu hovoril ten neschopný Hamran a ja verím, že za toto budú niesť trestnoprávnu zodpovednosť aj niektorí politici,“ poznamenáva Šutaj Eštok s tým, že Matovič veľmi dobre vie, ktorí. Práve preto robia všetko, aby tu po septembri nenastala zmena.

„Ja vám garantujem, že my tie voľby vyhráme a vyprášime tú policajnú mafiu tak, že prvý deň po voľbách budú sami odchádzať,“ uzatvára Šutaj Eštok.

Hamran informácie mať nemohol

Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek tvrdí, že Štefan Hamran v tomto prípade zavádza. Podľa neho, keďže Hamran nie je orgán činný v trestnom konaní, zo zákona nemal právo disponovať informáciami o vyšetrovaní na PPA.

„Hamran predsa žiadne informácie o tomto prípade nemohol mať, teda nemal a bol povinný na základe pokynu ministra sa k nemu dostaviť a prípadne mu (im) oznámiť, že o tejto trestnej veci nemá žiadne bližšie informácie, keďže o nich môže informovať len príslušný vyšetrovateľ,“ napísal k problému Šátek s tým, že tak by sa celá vec skončila.

„Táto situácia naznačuje, že buď Hamran správne nepochopil celú situáciu alebo túto zneužil na spochybnenie morálnej čistoty krokov ministra Šimka,“ uzatvára Šátek.

Bývalý elitný vyšetrovateľ Šátek: HAMRAN si domýšľa a ZAVÁDZA
Neznalosť, alebo hádam inečo iné? Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek vysvetľuje prečo prezident Policajného zboru SR, Štefan Hamran zavádza a prečo to, čo tvrdí v súvislosti so situáciou okolo exministra vnútra Šimka a ministra pôdohospodárstva... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik