"Dámy a páni, toto je neprípustné v Európe 21. storočia!" Andrej Stančík reaguje na Viktora Orbána, Maďari píšu o fóbii
25 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Orbán nebol, nie je a nebude priateľ Slovenska, myslí si Andrej Stančik, člen strany Demokrati, ktorý opustil hnutie OĽaNO, Igora Matoviča. Jeho vyjadrenie cituje maďarský portál Ma7.sk a titulok znie: "Opať dostali Slováci fóbiu?" Stančík vo svojom príspevku neobišiel ani Roberta Fica, ani Andreja Danka...

Viktor Orbán Slovensko znova označil za Felvídek a za “odtrhnuté územie”. Presne tak. O suverénnej krajine hovorí ako o “odtrhnutom území," píše Andrej Stančík na sociálnej sieti.

"To je približne rovnako neprípustné ako keby nemecký kancelár hovoril o protektoráte Čechy a Morava a odtrhnutých územiach, či talianska premiérka o území rímskej ríše," dodáva Stančík.

"Ako štátny tajomník som maďarskému veľvyslancovi neraz hovoril, že takéto provokácie len škodia našim vzťahom a znižujú dôveru medzi našimi krajinami. Ak chceme spolupracovať, nemôžeme vyťahovať kontroverzné body našej histórie a jatriť jazvy trianonských bolačiek," dodáva Stančík.

"To, čo predvádza Orbán nie je len útok na našu suverenitu. Je to dlhodobá a premyslená politika. Už chápeme, prečo má také sympatie k Putinovi a má problém pomáhať Ukrajine brániť sa. Veď sám sa historickému revizionizmu, tak ako Putin, nebráni. Ako skutoční vlastenci dobre vieme, že ak pripustíme revíziu hraníc na základe etnicity a histórie ako v prípade Ukrajiny, Slovensko na to škaredo doplatí," myslí si Stančík.

"Dámy a páni, toto je neprípustné v Európe 21. storočia. Čo je ešte neprípustnejšie je, že naši “vlastenci” k Orbánovi vzhliadajú. Pretože nie je žiadny priateľ Slovenska a jeho slová ukazujú, že našu štátnosť a územie nerešpektuje," vysvetľuje Stančík.

"My v tom máme jasno. Viktor Orbán je najväčšou prekážkou spolupráce vo V4 a jeho dlhodobé výroky vzhľadom k našej krajine sú neprípustné. Vysvetlite to prosím Ficovi, Dankovi, Uhríkovi a podobným," konštatuje v závere príspevku Stančík.

Fóbia Slovákov?

"Opäť dostali Slováci fóbiu z Maďarov? Viktor Orbán podľa demokratického politika nikdy nebol a ani nebude priateľom Slovenska. Andrej Štančík, demokratický politik, v príspevku na svojej sociálnej sieti hlboko odsúdil časť prejavu Viktora Orbána v Tusványosi, v ktorej sa venoval situácii Maďarov na Felvidéku," reaguje denník Ma7.sk, na status Andreja Stančíka. V článku citujú jeho vyjadrenie.

Z Orbánovo prejavu v Rumunsku bol do biela vytočený aj český premiér Fiala

Českého premiéra, Petra Fialu, doslova do biela vytočil prejav maďarského premiéra Viktora Orbána.  Orbán sa zúčastnil na stretnutí v Baile Tušnad. Zo Slovenska sa tam ocitol aj predseda Aliancia, Kristián Forró. Orbán kritizoval aj Maďarov z Felvidéku.

Orbán v jednom zo svojich prejavov uviedol, že dnes sa na spolupráci V4 zúčastňujú len Poliaci a Maďari, Slováci váhajú a Česi prešli na stranu federalistov.

Kto sú federalisti? Podľa premiéra tí, ktorí budujú európske impérium a vedú kampaň LGBTQ.

Český premiér a minister vnútra to nenechali iba tak a reagovali.

VIAC v článku:

Český premiér vytočený do biela! Dôvod? Prejav Viktora Orbána, v ktorom spomenul aj Slovensko!
Českého premiéra, Petra Fialu, doslova do biela vytočil prejav maďarského premiéra Viktora Orbána. Orbán sa zúčastnil na stretnutí v Baile Tušnad. Zo Slovenska sa tam ocitol aj predseda Aliancia, Kristián Forró. Orbán kritizoval aj Maďarov z... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik